Чарльз хоче позбавити первістка принца Гаррі і Меган Маркл королівського титулу

Чарльз хоче позбавити первістка принца Гаррі і Меган Маркл королівського титулу

Чарльз хоче позбавити первістка принца Гаррі і Меган Маркл королівського титулу
. Associated Press

Спадкоємець британського престолу принц Чарльз планує позбавити свого дворічного онука Арчі титулу принца.

Про це повідомляє видання The Mirror.

Зазначається, що принц Чарльз, який є першим претендентом на британський трон, планує змінити ключові юридичні документи, щоб його онук Арчі ніколи не отримав титул принца. За даними видання, що після вступу на престол Чарльз планує обмежити кількість ключових монарших осіб, оскільки начебто на утримання королівської сім'ї витрачається занадто багато коштів платників податків.

Принц Чарльз уже поінформував свого сина Гаррі та його дружину Меган про своє рішення, яке розізлило подружжя. Зазначається, що після цього стосунки між ними та членами королівської родини значно погіршилися.

Що відомо

  • Згідно з опитуванням компанії, що вивчає людську поведінку Deltapoll, більшість підданих Великої Британії хочуть бачити наступним королем принца Вільяма, а не його батька і старшого сина королеви Єлизавети принца Чарльза.
  • Американська акторка Меган Маркл та принц Гаррі, герцог Сассекський одружились у травні 2018 року. Їх первісток – Арчі Маунтбеттен-Віндзор, народився 6 травня 2019 року.
  • Згодом вони оголосили про намір скласти основні обов’язки, пов’язані з королівською сім'єю Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. 18 січня стало відомо, що вони більше не використовуватимуть свій королівський титул і не отримуватимуть фінансування на виконання королівських обов'язків.
  • Від 31 березня подружжя припинило виконувати обов'язки членів королівської родини.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок