Британці розповіли, кого хочуть бачити наступним монархом

Британці розповіли, кого хочуть бачити наступним монархом

Британці розповіли, кого хочуть бачити наступним монархом
. АР

Більшість підданих Великої Британії хочуть, щоб наступним королем став принц Вільям, а не його батько і старший син королеви Єлизавети принц Чарльз.

Під час опитування компанії, що вивчає людську поведінку DeltapollОпитування проводилося з 31 березня по 1 квітня. У ньому взяли участь близько 1,5 тис. осіб учасникам поставили запитання "Коли королева залишить трон, якби ви могли обрати когось із наведеного нижче списку на роль монарха, хто це був би?". У результаті 41% опитаних обрав би принца Вільяма, 22% — сина королеви принца Чарльза, а а 14% виступили за те, щоб "у Великій Британії більше не було монархії", передає Mirror.

Ще 8% учасників хочуть бачити на престолі принца Гаррі, 5% - принцесу Анну, 2% - принца Ендрю, 1% - принца Едварда.

При цьому, 41% респондентів також зазначили, що Єлизавета ІІ має залишатися королевою до своєї смерті, 27% вважають, що королева має скласти повноваження в майбутньому, якщо "не буде при доброму здоров'ї", а 21% респондентів переконаний, що навіть при доброму здоров'ї чинна королева має відректися від престолу.

Що відомо

  • Онука королеви Великої Британії Єлизавети ІІ Зара Тіндалл та її чоловік Майк Тіндалл, який є ексгравцем у регбі, оголосили про народження сина, якого назвали Лукас Філіп Тіндалл. Хлопчик зайняв 22 місце у черзі на престол.
  • Принц Вільям заявив, що члени британської королівської родини "не є расистами". Ці слова герцога Кембриджського стали відповіддю на інтерв'ю герцога та герцогині Сассекських, під час якого Меган Маркл розповіла, що у королівській родині обговорювали колір шкіри їхньої майбутньої дитини.
  • Букінгемський палац опублікував офіційну реакцію на заяви, як зробили герцог та герцогиня Сассекські під час інтерв'ю Опрі Вінфрі, в якій висловили занепокоєння звинувачення у расизмі.
  • Раніше королева Великої Британії Єлизавета II відмовилася підписати заздалегідь підготовлену Букінгемським палацом заяву, яке, за сподіваннями офіційних осіб, мало знизити напругу від заяв герцога та герцогині Сассекських.
  • Герцогиня Сассекська Меган Маркл та британський принц Гаррі оголосили, що чекають на другу дитину.
  • Американська акторка Меган Маркл та принц Гаррі, герцог Сассекський одружились у травні 2018 року. Їх первісток – Арчі Маунтбеттен-Віндзор, народився 6 травня 2019 року.
  • Згодом вони оголосили про намір скласти основні обов’язки, пов’язані з королівською сім'єю Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. 18 січня стало відомо, що вони більше не використовуватимуть свій королівський титул і не отримуватимуть фінансування на виконання королівських обов'язків.
  • Від 31 березня подружжя припинило виконувати обов'язки членів королівської родини.
На початок