Усі регіони України досі у "жовтій" зоні — оновлене зонування від МОЗ

Усі регіони України досі у "жовтій" зоні — оновлене зонування від МОЗ

Усі регіони України досі у "жовтій" зоні — оновлене зонування від МОЗ
. УНІАН

Станом на 29 травня всі регіони України та Київ перебувають у "жовтій" зоні карантину. Водночас сім регіонів частково відповідають показникам "зеленої" зони.

Про це свідчать оновлені дані Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з ними, на сьогодні в Україні немає жодного регіону з перевищеними показниками захворюваності на COVID-19. При цьому Київ за двома показниками — відсотку від епідпорогу (37,4%) і коефіцієнту виявлення випадків інфікування (4,8%) — відповідає "зеленій" зоні. За коефіцієнтом виявлення випадків коронавірусу "зеленій" зоні також відповідають: Вінницька (3,4%), Закарпатська (4,7%), Кіровоградська (4,7%), Луганська (4,2%) та Одеська (3,7%) області, а за відсотком від епідпорогу Київ (37,4%), Закарпатська (46,5%), Полтавська (47,2%) та Хмельницька (49,2%) області.

У міністерстві зазначили, що "жовтий" рівень діє як базовий на рівні всієї країни та встановлюється на рівні регіонів. Водночас "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

"Жовта" зона передбачає дозвіл на роботу:

  • закладів харчування з 7:00 до 24:00;
  • магазинів, в яких продають непродовольчі товари, та торгових центрів;
  • кінотеатрів та закладів культури з наповненістю не більше ніж 50% місць;
  • закладів освіти;
  • спортивних залів та фітнес-центрів з розрахунку однієї людини на 20 квадратних метр

Що відомо

  • Станом на 25 травня МОЗ встановило жовтий рівень епідемічної небезпеки в усіх регіонах України та Києві.
  • 15 травня Міністерство охорони здоров'я оновило карантинні зони, встановивши "помаранчевий" рівень епіднебезпеки в Черкаській області, решта регіонів перебувають у "жовтій" зоні.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок