Усі регіони України "пожовтішали" — зонування від МОЗ

Усі регіони України "пожовтішали" — зонування від МОЗ

Усі регіони України "пожовтішали" — зонування від МОЗ
. УНІАН

Станом на 25 травня Міністерство охорони здоров'я встановило жовтий рівень епідемічної небезпеки в усіх регіонах України та Києві.

Згідно із даними МОЗ, у жодному регіоні не перевищено рівень шпиталізацій інфікованих COVID-19 і показник завантаженості ліжок з киснем.

Наприклад, у Києві рівень шпиталізацій становить 22 за визначеного у 60 на 100 тисяч населення, завантаженість ліжок із киснем 22% за граничного показника 65%. Крім того, Київ має 37,4% від епідемічного порогу захворюваності. Також гарні показники має Закарпаття, Полтавщина та Хмельниччина — 46,5%, 47,2% та 49,2% відповідно.

У міністерстві повідомили, що "жовтий" рівень діє як базовий на рівні всієї країни та встановлюється на рівні регіонів. Водночас “жовтий”, “помаранчевий” або “червоний” рівень епідемічної небезпеки встановлюється на території регіону, в якому наявне значне поширення COVID-19.

Що відомо

  • Станом на ранок 25 травня в Україні зафіксовано 2608 нових випадків коронавірусу, 17 504 людини одужали. Водночас 249 випадків виявилися летальними, а шпиталізували — 854 особи.
  • 15 травня Міністерство охорони здоров'я оновило карантинні зони, встановивши "помаранчевий" рівень епіднебезпеки в Черкаській області, решта регіонів перебувають у "жовтій" зоні.
  • Кількість українців, які стверджують, що перехворіли на COVID-19, переважає офіційну статистику щонайменше вдвічі.
  • Департамент фармаконагляду експертного центру МОЗ оприлюднив звіт про результати спостереження за безпекою вакцин проти COVID-19.
  • Україна належить до країн із високим ризиком затяжного формування колективного імунітету і може набути його лише у 2023 році. Це пов'язано з дефіцитом вакцин і низькими темпами вакцинації.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок