Megogo починає виробництво аудіосеріалів. Перший присвячений Куренівській трагедії

Megogo починає виробництво аудіосеріалів. Перший присвячений Куренівській трагедії

Megogo починає виробництво аудіосеріалів. Перший присвячений Куренівській трагедії
.

23 лютого Megogo оголосив про новий напрямок медіасервісу – виробництво аудіосеріалів власного виробництва. Перший з них – "Куренівка: історія київського потопу", який приурочено до 60-х роковин трагедії – вже доступний для прослуховування.

Робота над аудіосеріалом "Куренівка: історія київського потопу" тривала близько трьох місяців із залученням очевидців і експертів, які досліджують історію України. Проєкт складається з 6 епізодів, кожен з яких буде розповідати деталі найбільшої техногенної катастрофи в історії Києва.

Режисер і сценарист аудіосеріалу про Куренівську трагедію – Корній Грицюк ("2020. Безлюдна країна", Поїзд "Київ-Війна"), звукорежисери – Василь Явтушенко та Ася Федоськіна. Серед акторів: Римма Зюбіна, Андрій Куликов, Денис Шацький та інші.

Megogo починає виробництво аудіосеріалів. Перший присвячений Куренівській трагедії

До роботи над серіалом також залучили наукових експертів: Віктора Крупина, кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Інституту історії України Національної академії наук України; Оксану Довгополову, доктора філософських наук, професорку Одеського національного університету; Казимира Брамського, інженера, історика електричного транспорту Києва і Кирила Степанця, дослідника Києва.

Як розповідає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO, новий формат сервісу — це наративний подкаст. В основі аудіосеріалів повноцінна історія, документальна або художня, з детально пропрацюваним сюжетом, персонажами та подіями.

Історії розділені на короткі серії, аби зручніше було слухати на ходу і не доводилось переривати розповідь на півслові. "Такий формат не новий у світі. Величезна кількість художніх і документальних наративних подкастів створюється зараз провідними світовими студіями. Але в Україні саме такий формат представлений вперше", – розповідає Іван Шестаков, директор зі стратегічного розвитку MEGOGO.

Наразі на етапі виробництва ще близько десяти аудіосеріалів, які протягом року будуть представлені слухачам. Серед них:

  • проєкт на основі листувань Лесі Українки;
  • історія про подорож на Антарктиду;
  • документальний проєкт до річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС;
  • історії за мотивами оповідань Ірени Карпи та інші.

Прослуховування аудіосеріалів, як і подкастів є в розділі "Аудіо" додатка Megogo на смартфонах на базі iOS і Android, а також в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Appe CarPlay.

Що відомо

  • Megogo Audio – недавно створений напрямок Megogo, в складі якого близько 10 тис. аудіокниг, близько 5 тис. випусків подкастів, частина з яких власного виробництва. Більшість аудіокниг доступні по основній підписці, а деякі – у поштучному продажі за аналогією до фільмових прем'єр.
  • Megogo – один з найбільших у Східній Європі медіасервісів для перегляду відео, TV та прослуховування аудіо. Сервіс доступний на телевізорах з функцією Smart TV, медіаплеєрах, приставках Apple TV, Android TV, на ігрових консолях, смартфонах і планшетах на базі iOS і Android. Megogo також має веб-версію.

Читайте також

Фестиваль Docudays UA 2021 пройде онлайн і офлайн: що в програмі

Держкіно запустив онлайн-довідник українських фільмів від 1911 року до сучасності

Стала відома дата прем'єри стрічки "Погані Дороги" Наталки Ворожбит

На початок