Скільки людей потрапить у першу хвилю вакцинації й хто вони. Відповідає МОЗ

Скільки людей потрапить у першу хвилю вакцинації й хто вони. Відповідає МОЗ

Скільки людей потрапить у першу хвилю вакцинації й хто вони. Відповідає МОЗ
. Суспільне Львів

Україна вакцинує від COVID-19 367 491 людину час першої хвилі вакцинації. Серед них будуть медичні працівники, люди літнього віку та військові.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 29 січня.

"Вже на першому етапі ми вакцинуємо людей з критичним ризиком інфікування та розвитку коронавірусної хвороби та тих, хто виконують критичні функції у відповідь на пандемію COVID-19. Перший етап передбачає доступ до вакцин 367 491 людини. Ці всі люди в нас цілком верифіковані", — повідомив Степанов.

За його словами, у першу хвилю потраплять всі працівники мобільних бригад з вакцинації, медичні працівники, лікарі, середній медичний персонал, які працюють в закладах охорони здоров'я, які надають допомогу хворим на коронавірус.

Крім того, будуть вакциновані усі працівники лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19; працівники екстреної медичної допомоги, враховуючи водіїв; люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, інтернатах або будинках для осіб літнього віку; працівники таких закладів; військовослужбовці, враховуючи військових Збройних сил та Національну гвардію, які беруть участь в Операції об'єднаних сил на Донбасі.

Степанов пообіцяв, що вакцинація відбуватиметься "винятково безпечними та зареєстрованими вакцинами". Загалом буде п'ять етапів вакцинації.

Що відомо

  • Верховна рада за основу підтримала законопроєкт №4613 "Про лікарські засоби", який спрощує процедуру реєстрації та використання вакцин від COVID-19 в Україні.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що в лютому в Україні має розпочатися вакцинація населення від COVID-19. За його словами, найближчим часом очікується постачання понад одного мільйона доз вакцини "від провідної компанії".
  • Національний план передбачає, що половину населення буде прищеплено за понад рік.
  • Тим часом СБУ розслідує дострокову підпільну вакцинацію в Києві, а Ізраїль - контрабанду вакцини до України.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до китайського колеги з проханням посприяти найшвидшому наданню дозволу на експорт до України китайської вакцини від COVID-19.
  • Міністерство охорони здоров'я уклало договір із китайською компанією Sinovac Biotech на постачання майже двох мільйонів доз вакцини CoronaVac від COVID-19, яка лише завершує остаточні випробування у Бразилії й ще не схвалена Європейським Союзом.
  • МОЗ веде переговори з американськими виробниками вакцин щодо отримання доз препаратів від COVID-19 зі США.
  • Світовий банк надасть Україні майже 2,5 мільярда гривень для закупівлі вакцини від COVID-19.
  • У світі вже розповсюджено понад 39 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу у щонайменше 49 країнах з високим рівнем доходу. При цьому найбідніша держава отримала лише 25 доз.

Читайте також

Вакциновані. Як у світі проходить щеплення від COVID-19 та як почуваються люди, які його вже зробили

Від двох доларів за дозу. Як світ домовлявся про закупівлю вакцин від COVID-19

Наскільки Україна готова до вакцинації й коли буде відома кількість доз. Пояснює головний санлікар

На початок