Світовий банк дасть Україні грошей на вакцину від COVID-19 – МОЗ

Світовий банк дасть Україні грошей на вакцину від COVID-19 – МОЗ

Світовий банк дасть Україні грошей на вакцину від COVID-19 – МОЗ
. AP

Світовий банк надасть Україні майже 2,5 мільярда гривень для закупівлі вакцини від COVID-19.

Про це на брифінгу повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова.

"Україна отримає кошти на закупівлю вакцин від COVID-19. Таку допомогу надає Світовий банк. Майже 2,5 млрд. гривень планується виділити для нового проєкту "Екстерне реагування на та вакцинацію в Україні", – сказала Шаталова.

За її словами, відповідні переговори між Радою виконавчих директорів Світового банку та урядом тривають з грудня 2020 року.

"У рамках підготовки проєкту буде врахована впроваджена стратегія проведення вакцинації, яка надаватиме пріоритет групам найбільшого ризику та сприятиме максимальному та ефективному використанню обмежених ресурсів ", – розповіла Шаталова

Також Шаталова повідомила, що МОЗ обрала компанію Crown Agents оскільки вони мають статус резидента Сполученого королівства Великої Британії та Ірландії та "розгалужену мережу".

"ДП "Медичні закупівлі України" не зможе виконати подібне завдання, бо це пов'язано з надзвичайно жорсткими правилами конфіденційності та політик про нерозголошування, що відповідно до українського законодавства виконати не зможе", – додала вона.

Що відомо

  • У грудні прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна співпрацює зі Світовим банком та Європейським інвестиційним банком щодо можливості закупівлі вакцин від коронавірусу. Окрім цього він заявляє про заплановану вакцинацію майже 21 мільйонів громадян, що складає 50% населення України.
  • МОЗ планує вакцинувати від COVID-19 коштом бюджету близько 21 мільйона українців, які входять до груп ризику.
  • МОЗ затвердив план вакцинації населення від COVID-19, за яким вона відбудеться у чотири етапи та має охопити половину населення України за понад рік.
  • Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що перші поставки вакцини виробництва китайської фармкомпанії Sinovac Biotech в Україну для проведення масової вакцинації очікуються в лютому.
На початок