Президенти України та Польщі зустрілися в Луцьку

Президенти України та Польщі зустрілися в Луцьку

Президенти України та Польщі зустрілися в Луцьку
Президент Польщі Анджей Дуда та Президент України Володимир Зеленський у Луцьку, 9 липня 2023 рік. Фото: Суспільне Луцьк

9 липня Президент України Володимир Зеленський та Президент Польщі Анджей Дуда зустрілися в Луцьку, — повідомляє кореспондентка Суспільного.

Володимир Зеленський та Анджей Дуда завітали до Кафедрального костелу святих Петра й Павла.

Візит глав двох держав у Луцьку заздалегідь не анонсували. Напередодні ввечері у міській раді повідомили, що рух транспорту на вулицях Старого міста, де розташований костел, буде перекрито у зв'язку із проведенням заходів з вшанування пам'яті жертв Другої світової війни та 80-ї річниці Волинської трагедії.

Президенти України та Польщі зустрілись в Луцьку, щоб вшанувати жертв волинської трагедії
Голова Православної церкви України Епіфаній, глава Української греко-католицької церкви Святослав, митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Фото: Суспільне Луцьк

На месу прибув митрополит Православної церкви України Епіфаній, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, Блаженніший Святослав, глава Української греко-католицької церкви.

"Разом вшановуємо всіх невинних жертв Волині! Памʼять нас єднає! Разом ми сильніші", – написав Зеленський у Telegram та виклав спільні зі польським президентом світлини.

На месі у Луцькому костелі святих Петра й Павла окрім Анджея Дуди також перебувала делегація з Польщі та іноземні журналісти.

Президенти України та Польщі зустрілися в Луцьку
Президенти Польща Анджей Дуда під час месси у костелі Луцька. Фото: Луцька міська рада

Меса у храмі тривала орієнтовно з 10 до 12-ї години. Священнослужителі різних конфесій по черзі прочитали молитви.

"Прощаємо і просимо прощення. Ми тут на землі молячись за невинних жертв цих страхітливих подій кажемо їм вічне спочивання даруй їм, Господи", – сказав Блаженніший Святослав, глава Української греко-католицької церкви.

Жалобна меса у костелі завершилася орієнтовно о 12:00. Президент України Володимир Зеленський залишив захід раніше. Після завершення богослужіння Президент Польщі Анджей Дуда підійшов до людей, які зібралися біля костелу, аби подякувати йому за підтримку України під час війни.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок