Марта Костюк зазнала найбільш ранньої поразки за 8 місяців на турнірах WTA: як це сталося

Марта Костюк зазнала найбільш ранньої поразки за 8 місяців на турнірах WTA: як це сталося

Марта Костюк вдруге програла матч єгиптянці Маяр Шеріф
Марта Костюк вдруге програла матч єгиптянці Маяр Шеріф. AP/Mark J. Terrill

Програла вже на стадії 1/32 фіналу.

Українська тенісистка Марта Костюк зазнала найбільш ранньої поразки за останні вісім місяців на турнірах WTA. Сталося це на змаганнях WTA 1000, що проходять у Мадриді.

Костюк проводить найуспішніший рік у кар'єрі: двічі грала у фіналах турнірів WTA, а також тричі доходила щонайменше до чвертьфіналів. Як наслідок, українська тенісистка оновила особистий рекорд у світовому рейтингу WTA — піднялася на 21-ше місце.

Після участі у фіналі турніру у Штутгарті Костюк розпочала виступи на турнірі у Мадриді. Завдяки статусу сіяної українська тенісистка мала змагатися з другого кола.

Як Марта Костюк припинила виступи на турнірі у Мадриді?

  • Першою суперницею Костюк стала єгиптянка Маяр Шеріф — 72-га ракетка світу. Проти єгиптянки представниця України грала вчетверте: після поразки на Ролан Гаррос-2022, українка двічі поспіль обігрувала єгиптянку — на US Open того ж року, після чого на турнірі в Аделаїді у 2023 році.
  • Костюк програла Шеріф за підсумками двох сетів. У першій партії українка дозволила суперниці здійснити ривок 4:0, внаслідок чого програла їй 2:6.
  • Схожим був сценарій і другого сету, в якому Костюк розпочала з програного гейму на власній подачі. Цієї переваги Шеріф вистачило для здобуття перемоги.
  • Матч Костюк — Шеріф тривав 1:35 години. Українська тенісистка здійснила чотири подвійні помилки, хоча й використала 75% брейкпоїнтів.

WTA 1000. Мадрид, друге коло

Марта Костюк (Україна, 25) — Маяр Шеріф (Єгипет) 0:2 (2:6, 5:7)

Що означає поразка Марти Костюк?

  • Поразка в 1/32 фіналу турніру в Мадриді — найбільш ранній виліт для Костюк у 2024 році. Загалом українка востаннє так швидко припиняла виступи ще на US Open-2023, звідки вилетіла ще на стадії 1/64 фіналу.
  • Костюк уперше з жовтня 2023 року програла у першому ж матчі на турнірі WTA. Востаннє це з нею сталося на турнірі WTA 500 у Токіо, де вона поступилася "нейтральній" тенісистці Дар'ї Касаткіній.
  • У лайв рейтингу WTA Костюк займає 20-те місце, йдучи на новий особистий рекорд. Втім, внаслідок раннього вильоту, українська тенісистка, найімовірніше, погіршить свої позиції.
На початок