Еліна Світоліна стартувала з перемоги на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллсі, Цуренко вилетіла

Еліна Світоліна стартувала з перемоги на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллсі, Цуренко вилетіла

Еліна Світоліна
Еліна Світоліна. Фото: Robert Prange/Getty Images

Як зіграли українки.

Еліна Світоліна стартувала з перемоги на турнірі WTA 1000 в Індіан-Веллсі. У другому колі перша ракетка України здолала чешку Катержину Сінякову.

В основну сітку турніру у Каліфорнії загалом потрапили п'ять українок. Перемоги на старті змагань здобули Марта Костюк та Леся Цуренко, що єдиною серед представниць України розпочала виступи з першого кола, натомість Даяна Ястремська та Ангеліна Калініна вибули у другому раунді.

Світоліна, яка посіяна в Індіан-Веллсі під 16-м номером, учетверте в кар'єрі зустрілась з 41-ю ракеткою світу Сіняковою, усі три попередні матчі українка виграла в трьох сетах. Водночас Цуренко провела поєдинок з 23-ю сіяною Еммою Наварро із США.

Як зіграли українки

  • Ключовим у першому сеті поєдинку Світоліної став гейм за рахунку 3:2 на користь Еліни: українка зробила єдиний брейк у партії, після чого відіграла три брейкпойнти на своїй подачі та виграла сет 6:3.
  • На початку другої партії Світоліна вперше програла гейм на своїй подачі, після чого протягом сету не реалізувала три брейкпойнти. Сінякова зробила ще один брейк та відновила паритет у матчі — 6:2.
  • У вирішальній партії Світоліна одразу ж зробила брейк, а за рахунку 3:1 взяла подачу чешки "під нуль". У підсумку Еліна реалізувала перший матчпойнт у геймі Сінякової та здобула перемогу рівно за дві години — 6:1.
  • Матч Цуренко та Наварро також тривав три сети і майже дві з половиною години. Українка поступалась у першій партії 2:4, однак зуміла відігратись та зробити чотири брейки за сет — 6:4.
  • У другій партії Цуренко також відігралась з рахунку 1:3 та навіть подавала на матч, проте Наварро взяла подачу Лесі, а згодом й заробила сетпойнт у геймі українки, який реалізувала — 7:5.
  • У вирішальному сеті Цуренко двічі вела з брейком, але Наварро одразу ж відігрувалась. За рахунку 6:5 на свою користь американка заробила три матчпойнти на подачі Лесі і реалізувала перший ж з них — у підсумку 7:5.

WTA 1000. Індіан-Веллс. Друге коло

Еліна Світоліна (Україна, 16) — Катержина Сінякова (Чехія) 2:1 (6:3, 2:6, 6:1)

Леся Цуренко (Україна) Емма Наварро (США, 23) 1:2 (6:4, 5:7, 5:7)

Що означають результати матчів?

  • Еліна Світоліна у третьому колі турніру в Індіан-Веллсі зустрінеться з Еммою Наварро. Тенісистки вперше зіграють між собою на рівні основного туру.
  • Світоліна всьоме у кар'єрі пробилась у третє коло престижного турніру в Каліфорнії. Її особистий рекорд — півфінал у 2019 році.
  • Леся Цуренко вдруге програла у другому раунді в Індіан-Веллсі. Українка також чотири рази зупинялась на стадії третього кола та одного разу грала у чвертьфіналі (2015).

Турнір в Індіан-Веллсі: що відомо

  • Окрім Світоліної виступи в Індіан-Веллсі продовжує Марта Костюк, яка вже вийшла до 1/8 фіналу, оскільки чешка Маркета Вондроушова знялась з турніру.
  • BNP Paribas Open — комбінований турнір категорії 1000 серед чоловіків і жінок. Чоловічий титул в Індіан-Веллсі захищає іспанець Карлос Алькарас, чемпіонка жіночих змагань Єлена Рибакіна з Казахстану знялась через проблеми зі здоров'ям.
  • Призовий фонд кожного з турнірів в Індіан-Веллсі складає майже по 9 мільйонів доларів.
На початок