Марта Костюк вперше в кар'єрі вийшла до третього раунду змагань WTA 1000 в Індіан-Веллсі

Марта Костюк вперше в кар'єрі вийшла до третього раунду змагань WTA 1000 в Індіан-Веллсі

Українська тенісистка Марта Костюк на турнірі WTA 1000 у Досі, Катар.
Марта Костюк. Фото: Noushad Thekkayil/Getty Images

Як пройшов стартовий матч українки на турнірі.

Марта Костюк вийшла до третього кола турніру WTA 1000 в американському Індіан-Веллсі. В матчі 1/32 фіналу українка переграла японку Маї Хонтаму — 2:0 за сетами.

За кар'єру Костюк тричі стартувала в основі Індіан-Веллса — і двічі вибувала на стадії 1/32 фіналу. Цього сезону третя ракетка України отримала путівку безпосередньо до другого раунду в статусі 31-ї сіяної.

Із 24-річною Хонтамою Костюк зустрічалася вперше. Японка подолала кваліфікацію турніру і стартувала в основі з перемоги над китаянкою Шуай Чжан.

Як пройшов матч?

  • Костюк повела за сетами після 39 хвилин на корті. Українка реалізувала два брейкпойнти, зокрема один — на сетболі за рахунку 5:4.
  • Другу партію Марта розпочала ривком 4:0. До кінця сету Хонтама програла усі чотири гейми на власній подачі — 6:2 на користь українки.
  • Костюк за 1:19 години відіграла три брейпойнти й одного разу подала навиліт. Показник першої подачі від українки становив 53%.

WTA 1000. Індіан-Веллс. 1/32 фіналу

Марта Костюк (Україна, 31) — Маї Хонтама (Японія, Q) — 2:0 (6:4, 6:2)

Що означає перемога Костюк?

  • Українка повторила власний рекорд у серії WTA 1000 — втретє вийшла на цьому рівні до третього раунду.
  • Костюк — перша українка в 1/16 фіналу цьогорічного турніру в Індіан-Веллсі. Свої матчі другого кола 9-10 березня проведуть ще чотири українки, зокрема перша ракетка національного рейтингу Еліна Світоліна.
  • Наступною суперницею Костюк стане чешка Маркета Вондроушова, сьома ракетка світового рейтингу та чинна чемпіонка Вімблдона. Минулого року очний матч Кубка Біллі Джин Кінг виграла чешка (2:0).
На початок