Владислав Гераскевич здобув п'яту медаль Північноамериканського кубка зі скелетону в кар'єрі: результат

Владислав Гераскевич здобув п'яту медаль Північноамериканського кубка зі скелетону в кар'єрі: результат

Український скелетоніст Владислав Гераскевич на чемпіонаті світу у Вінтерберзі, Німеччина.
Владислав Гераскевич. Фото: Viesturs Lācis/IBSF

Дебютний старт на турнірі провів 16-річний Ярослав Лавренюк.

Український скелетоніст Владислав Гераскевич виграв "бронзу" на етапі Північноамериканського кубка. Сьомий старт сезону відбувся в четвер, 7 березня, в американському Лейк-Плесіді.

Вперше Україна була представлена на Північноамериканському кубку в складі Гераскевича та Ярослава Лавренюка. 16-річний скелетоніст стартував на турнірі вперше в кар'єрі.

Конкуренцію українцям склала низка титулованих спортсменів: чемпіон світу 2023 року Метт Вестон, віцечемпіон світу-2023 Амедео Багніс, бронзовий призер Олімпіади-2022 Янь Веньган, переможці етапів Кубка світу Маркус Ваятт, Чжен Інь та Ген Веньцян, серед інших.

Як виступили скелетоністи України?

  • Владислав Гераскевич після першого проїзду ішов на "срібло" — 55.29 секунди. 0.36 секунди українець програв майбутньому переможцю Чженю Іню з Китаю.
  • Після другого проїзду Гераскевич зберіг місце на подіумі з третім часом — 55.49 секунди. За сумою спроб українця на 0.20 секунди випередив господар змагань Остін Флоріан.
  • На 0.19 секунди Гераскевич випередив другого топскелетоніста в заліку Кубка світу Метта Вестона з Великої Британії — вперше в усіх турнірах від стартового етапу КС у китайському Яньцині в листопаді.
  • Ярослав Лавренюк в обох проїздах показав 24-й час і посів відповідне місце у фінішному протоколі, з відставанням у 4.19 секунди від лідера.

Північноамериканський кубок. Лейк-Плесід (США)

  1. Чжен Інь (Китай) 1:50.00
  2. Остін Флоріан (США) +0.58
  3. Владислав Гераскевич (Україна) +0.78
  4. Метт Вестон (Велика Британія) +0.97
  5. Ген Веньцян (Китай) +1.42
  6. Маркус Ваятт (Велика Британія) +1.66

...

  • 24. Ярослав Лавренюк (Україна) +4.19

Що відомо?

  • Владислав Гераскевич виграв міжнародну медаль вперше з грудня 2022 року. Тоді українець здобув два "срібла" поспіль на етапах Північноамериканського кубка у канадському Вістлері.
  • В кар'єрі Гераскевича це п'ята нагорода Північноамериканського кубка. Єдине "золото" цього рівня він здобув у 2018 році у Вістлері.
  • Восьмий етап сезону Північноамериканського кубка в Лейк-Плесіді відбудеться в п'ятницю, 8 березня. Початок змагань — о 15:00 за київським часом.
  • 21 березня Лейк-Плесід прийматиме заключний, восьмий етап у сезоні Кубка світу зі скелетону 2023/24.
На початок