Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Юлія Городна з особистим рекордом фінішувала в топ-10 спринту Кубка IBU в Арбері: результати українок

Юлія Городна з особистим рекордом фінішувала в топ-10 спринту Кубка IBU в Арбері: результати українок

Юлія Городна з особистим рекордом фінішувала в топ-10 спринту Кубка IBU в Арбері: результати українок
. Юлія Городна. Фото: Biathlon.com.ua / Pavlo Zarovetskiy

Власний рекорд на турнірі також оновила Лілія Стеблина.

Шостий етап Кубка IBU в німецькому Арбері продовжився жіночим спринтом. В останній змагальний день суботи, 3 лютого, участь у гонці взяли п'ять спортсменок збірної України.

У першому спринті німецького етапу дві українки фінішували в межах топ-30. Найкращим став результат Олександри Меркушиної, що закрила всі 10 мішеней і посіла 20-те місце.

Cвою другу гонку після повернення до міжнародних змагань в Арбері проводила Дар'я Блашко, яка у стартовий день змагань посіла 56-ту сходинку. Олена Городна, що проходила до заявки, у спринті не стартувала.

Як пройшла гонка?

  • Юлія Городна стала лідеркою України в гонці — та найшвишою біатлоністкою на вогневих рубежах серед усіх учасниць спринту. З одним промахом на "стійці" вона посіла дев'яте місце.
  • Дев'яте місце — особистий рекорд Юлії Городної на рівні Кубка IBU. Досі вона не фінішувала в топ-10, проте була 17-ю на цьогорічному спринті в Ріднау.
  • Олександра Меркушина після безпомилкової стрільби у першому спринті не закрила одну мішень на "стійці". За швидкострільністю українка потрапила у топ-10, а у фінішному протоколі покращила попередній власний результат — 19-те місце.
  • Вдруге в кар'єрі до топ-30 гонок Кубка IBU "заїхала" Лілія Стеблина — 23-тє місце і новий особистий рекорд українки на цьому рівні. Дар'я Блашко з трьома хибами фінішувала поза заліковою зоною.
  • Друге особисте "золото" в сезоні Кубка IBU виграла норвежка Каролін Ердаль, що також ставала першою в спринті шведського Ідре.

Кубок IBU. Арбер — жіночий спринт

  1. Каролін Ердаль (Норвегія, 0+0) 21:22.0 хвилини
  2. Камілла Бене (Франція, 0+1) +15.2
  3. Леа Ротшопф (Австрія, 1+0) +28.4

...

  • 9. Юлія Городна (Україна, 0+1) +53.9
  • 19. Олександра Меркушина (Україна, 0+1) +1:29.1
  • 23. Лілія Стеблина (Україна, 1+1) +1:45.7
  • 62. Дар'я Блашко (Україна, 2+1) +4:53.1

Етап Кубка IBU в Арбері завершиться другим чоловічим спринтом у суботу, 3 лютого. Початок гонки — о 15:30 за київським часом.

На початок