Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Визначився склад чоловічої збірної України на четвертий етап Кубка світу з біатлону: хто у команді

Визначився склад чоловічої збірної України на четвертий етап Кубка світу з біатлону: хто у команді

Ексклюзивно
Визначився склад чоловічої збірної України на четвертий етап Кубка світу з біатлону: хто у команді
. Артем Тищенко. Фото: Dmytro Yevenko / biathlon.com.ua

Перший етап 2024 року розпочнеться 4 січня.

Чоловіча збірна України з біатлону визначила склад на четвертий етап Кубка світу в німецькому Обергофі. Про це Суспільне Спорт ексклюзивно повідомив головний тренер команди Юрай Санітра.

У межах етапу в Обергофі відбудуться дві особисті гонки – спринти та переслідування, а також класична естафета. Юрай Санітра раніше повідомив, що заявить на етап п'ятьох спортсменів, без запасних.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Дебютний виклик у цьому сезоні на Кубок світу отримав 20-річний Віталій Мандзин, який у грудні виступав на Кубку IBU та чотири рази оновлював особисті рекорди на цьому рівні. Натомість на останнє, п'яте місце у складі претендували Артем Тищенко та Денис Насико — тренерський штаб приймав рішення за результатами чемпіонату України.

На ЧУ-2023 в Сянках Тищенко та Насико змагались лише у змішаній естафеті на третьому етапі. Тищенко посів третє місце у складі Чернігівської області, пробігши свій етап без промахів та з часом 14:25.2 хвилини.

Натомість Насико, який представляв Сумську область, також безпомилково відпрацював на стрільбищі і завоював "срібло", однак поступився Тищенку ходом — 14:31.8. У підсумку до складу України на четвертий етап Кубка світу потрапив Артем Тищенко.

Склад України на четвертий етап Кубка світу з біатлону

  • Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Віталій Мандзин, Артем Тищенко

У порівнянні з третім етапом у Ленцергайде чотири біатлоністи зберегли місце у складі, а Віталій Мандзин замінив Тараса Лесюка.

Що відомо про склад збірної України

  • У грудні в залік Кубка світу очки набирали три українці: у Дмитра Підручного – 72, в Антона Дудченка та Артема Тищенка – по 3.
  • Артем Прима у цьому сезоні пробіг чотири особисті гонки на Кубку світу, його найкращий результат – 44-те місце.
  • Антон Дудченко провів шість особистих гонок, найкращий результат – 38-ме місце. У Антона упродовж сезону виникали проблеми як зі швидкістю, так і зі стрільбою. У Дудченка – лише 72% влучності на стрільбі лежачи.
  • У Дмитра Підручного – п'ять стартів в особистих гонках на Кубку світу в сезоні, чотири фініші у топ-30. Саме Підручному належить чотири найкращі результати українських біатлоністів у сезоні 2023/24.
  • Віталій Мандзин дебютував на рівні Кубка світу у сезоні 2022/23 — двічі пробіг спринти: у Гохфільцені (89-те місце) та Ансі (78-ме).
  • Артем Тищенко пробіг по одній особистій гонці на кожному з трьох етапів Кубка світу 2023/24, найкращий результат — 38-ме місце у "індивідуалці" в Естерсунді.

Етап в Обергофі: розклад гонок Кубка світу

  • Четвер, 4 січня. 15:20. Спринт — чоловіки (10 км)
  • П'ятниця, 5 січня. 15:25. Спринт — жінки (7.5 км)
  • Субота, 6 січня. 13:25. Гонка переслідування — чоловіки (12.5 км)
  • Субота, 6 січня. 15:40. Гонка переслідування — жінки (10 км)
  • Неділя, 7 січня. 12:30. Естафета — чоловіки (4х7.5 км)
  • Неділя, 7 січня. 15:25. Естафета — жінки (4х6 км)
На початок