Хокей: чемпіонат світу
"Команда з характером". Тренер збірної України U20 з хокею оцінив виступ на чемпіонаті світу

"Команда з характером". Тренер збірної України U20 з хокею оцінив виступ на чемпіонаті світу

"Команда з характером". Тренер збірної України U20 з хокею оцінив виступ на чемпіонаті світу
. Молодіжна збірна України з хокею. Фото: ФХУ

Коментар асистента головного тренера України U20 Олександра Бобкіна.

Молодіжна збірна України з хокею виступила на чемпіонаті світу у дивізіоні IB. За підсумками турніру "синьо-жовті" посіли друге місце.

Україна розпочала цьогорічний чемпіонат світу з чотирьох перемог. Підопічні Андрія Срюбка здобули звитяги над Польщею та Естонією з однаковим рахунком 5:1, а також здолали Італію (5:4 ОТ) та Хорватію (5:2). Завдяки цим результатам "синьо-жовті" в заключному матчі ЧС-2023 у дивізіоні IB претендували на підвищення.

За перемогу у дивізіоні IB Україна у статусі другої команди сперечалася з лідером групи – Словенією. Попри те, що у матчі зі словенцями українські хокеїсти відігралися з рахунку 0:2 завдяки трьом закинутим шайбам, перемогу втримати не змогли, поступившись 3:5.

Після завершення виступів молодіжної збірної України з хокею на чемпіонаті світу, результат на турнірі оцінив асистент головного тренера України U20 Олександр Бобкін. Окрім цього, наставник оцінив шанси хокеїстів молодіжної збірної потрапити до дорослої команди.

  • Про підсумки чемпіонату
"На жаль, ми програли фінальну зустріч. Програли її через наші помилки, самі їх собі створили. Ми вже не змогли виправити [їх]: спершу виправилисяЗробили камбек у другому періоді з 0:2 до 3:2., але потім нас не вистачило. Ця команда з характером, і неодноразово це доводила. В [останній] грі вона теж це довела. Але не вистачило ще одного героїчного вчинку".
  • Про склад молодіжної збірної

"На першому [моєму] чемпіонаті світу грали хокеїсти 2002 року народження, на минулому — 2003 року, зараз — 2004 року. Мені дуже шкода, що ці хлопці не одягнули на себе золоті медалі. Кожен з цих складів був "золотим", але щоразу чогось не вистачало. Дуже сильне покоління не виграло золоті медалі. Дуже шкода через це".

комент
Молодіжна збірна України U20 з хокею. Фото: ФХУ
  • Про виклик хокеїстів з молодших збірних
"Чи буде складніше з наступною віковою групою? Скажімо так: можливо, там немає якихось індивідуально сильних гравців, які є у [віковій групі] 2004 року, наприклад, Микита Сидоренко. Чи у [віковій групі] 2003 року, як Данило Трахт або Богдан Панасенко, Михайло Сімчук 2002 року народження. Але у [вікових групах] 2005 та 2006 років маємо дуже велику кількість гравців гарного рівня. І якщо їх зібрати та підготувати, то маємо на наступний рік ставити завдання виходу [у вищий дивізіон чемпіонату світу]. Ми можемо і маємо це зробити".
  • Про потенційний виклик хокеїстів молодіжної збірної до дорослої команди

"Перша ланка довела, що має можливість спробувати себе [за дорослу збірну України]. Наприклад, капітан [Олексій] Дахновський, захисник [Володимир] Волков. Ці хлопці вже мають хороші шанси спробувати [себе у збірній]. Якщо тренерський штаб надасть їм шанс, вони можуть його вже зараз взяти".

Молодіжна збірна України з хокею: що відомо?

  • Україна U20 провела свій 11-й поспіль сезон у групі В дивізіону I світової першості.
  • Востаннє молодіжна збірна України грала на чемпіонаті світу в дивізіоні IA у 2011 році.
  • У сезоні-2023 молодіжна збірна України також зупинилася за крок від підвищення в класі: поступилася одним балом Японії на першому місці групи IB.
На початок