Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"У кожного є право на помилку". Ірина Петренко підбила підсумки складної жіночої естафети Кубка світу в Естерсунді

"У кожного є право на помилку". Ірина Петренко підбила підсумки складної жіночої естафети Кубка світу в Естерсунді

Ексклюзивно
"У кожного є право на помилку". Ірина Петренко підбила підсумки складної жіночої естафети Кубка світу в Естерсунді
. Ірина Петренко. Фото: biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар біатлоністки для Суспільне Спорт.

Україна опинилася поза топ-10 у першій жіночій естафеті Кубка світу 2023/24 з біатлону. "Синьо-жовті" фінішували 12-ми, з відставанням у понад шість хвилин від лідерок.

Заключний етап естафети в складі України бігла Ірина Петренко. Для біатлоністки старт став вже третім у новому змагальному році: після восьмого місця в змішаній естафеті й 22-го — в індивідуальній гонці.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

На дистанцію Петренко виходила 14-ю, у п'яти хвилинах від проміжних лідерок зі Швеції. Чисто відпрацювавши лежачи, українка використала два запасних патрони на "стійці" і показала третю найкращу швидкострільність серед усіх біатлоністок на етапі.

У коментарі для Суспільне Спорт за підсумками гонки Петренко прокоментувала свій виступ і розповіла, як входила в гонку після стартових невдач команди в естафеті.

  • Про вихід на естафету після складного старту для України:
"Працювати довелося б у будь-якому разі. Дівчата, може, десь і не впоралася: дехто — на колі, хтось — психологічно. Але у кожного є право на помилку, ми всі — живі люди. Я можу помилятися і теж не роблю все ідеально, як і кожен з нас".
  • Про налаштування від тренера:

"Звісно, насамперед він хоче зробити з нас справжню команду, щоб ми підтримували одна одну. Щоб були одна за всіх і вболівали одна за одну".

  • Про свій виступ на четвертому етапі:

"Зі старту працювала з Аннамарі Лампич, вона мене одразу обійшла на першому підйомі. Але всі знають мої якості по трасі, швидкість — поки не можу з нею впоратися. Не змогла триматися. Був досить важкий день: і траса м'яка, і сніг іде. Але такі умови були для всіх".

"Використала два додаткові патрони. Не знаю, як за часом, але мені здалося, що досить швидко впоралася. Враховуючи, що наразі у мене швидкострільність не дуже".
  • Чи занесе гонку собі в актив:

"Щось посередині, мабуть. Не можу сказати, що відпрацювала класно, але й не скажу, що провалила. Могли зняти як колових? Ні, звісно, таких думок не було. Налаштовувалася працювати до останнього, як би там не було".

"Відчувається втома, але й те не дивно: була одна естафета, індивідуальна гонка, інша естафета. Це нормальний стан".

Що відомо?

  • Три гонки на одному етапі Кубка світу Петренко провела вперше від січня 2022 року, коли змагалася на етапі в німецькому Рупольдингу.
  • Наступний жіночий старт Кубка світу — спринтерська гонка в п'ятницю, 1 січня. Початок змагань — о 15:45 за київським часом.
  • Переможцем естафети стала збірна Норвегії, що після заключної стрільби випередила господарок етапу Швеції і здобула друге поспіль "золото" жіночих командних гонок в Естерсунді.
На початок