Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"З нашим складом це як програш". Микола Зоц оцінив виступ збірної України в першій жіночій естафеті Кубка світу

"З нашим складом це як програш". Микола Зоц оцінив виступ збірної України в першій жіночій естафеті Кубка світу

Ексклюзивно
"З нашим складом це як програш". Микола Зоц оцінив виступ збірної України в першій жіночій естафеті Кубка світу
. Микола Зоц. Фото: Pavlo Zarovetskyi / biathlon.com.ua

Ексклюзивний коментар старшого тренера команди для Суспільне Спорт.

У шведському Естерсунді завершилася перша жіноча естафета Кубка світу 2023/24. Збірна України посіла в гонці 12-те місце.

Дебютувала в жіночих естафетах на Кубку світу Христина Дмитренко. Українка використала два запасних патрони й завершила свій етап 13-ю, втративши час на другому вогневому рубежі.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Єдине коло штрафу в складі збірної пробігла Дар'я Блашко, для якої старт був першим у новому сезоні. Другий етап біатлоністка завершувала вже 17-ю, на передостанньому проміжному місці.

Позиції збірної покращили два заключні етапи у виконанні Анни Кривонос та Ірини Петренко, які на двох надолужили п'ять позицій. Підсумкове відставання від переможниць з Норвегії в українок склало понад шість хвилин.

Після гонки старший тренер збірної Микола Зоц у коментарі для Суспільне Спорт оцінив результат гонки, перший виступ у сезоні Дар'ї Блашко та її подальші перспективи на участь в етапі, серед іншого.

  • Про підсумки естафети:
"Коли вже формуєш команду, то краще робити крок назад, щоб потім — два вперед".

"Трішки не вийшло у нас від самого початку, першого етапу. І у Христини [Дмитренко] після стрільби лежачи була ситуація, коли шість команд ішли — вона могла в цій групі йти, але втратила контакт. Перед «стійкою» витратила багато сил, потім ще на стрільбі із запасним патроном «ковирялася» — і все, команди поїхали".

  • Про перший старт Дар'ї Блашко в сезоні:
"Зовсім не вийшов у нас другий етап. Знали, що йдемо на якийсь ризик. З Дар'єю Блашко робили повторне тренування, і вона казала, що почувається більш-менш. Але зовсім провальний другий етап".

"До інших дівчат немає жодних претензій, але коли випадаєш з контакту в таких гонках, то 12-те місце з нашим складом після фінішу — це як програш, а не зайняте гідне місце".

  • Чи продовжить Блашко виступи в Естерсунді:

"Ще не бачив її після фінішу, [не питав], що там сталося, що із самопочуттям. Я не лише про «стійку» — скоріше, від самопочуття стрільба була такою. Треба ще поговорити, рано зараз казати".

  • Про проблеми Дмитренко на другому вогневому рубежі:

"Замерзлі руки в Дмитренко? Христина — вже не така молода спортсменка, яка біжить уперше і в таку погоду. Знали, що такі ситуації можуть бути, тому такі виправдання — цього робити не треба. Потрібно бути готовим до такого".

Кубок світу з біатлону: що відомо?

  • За підсумками гонки в Естерсунді Україна набрала 29 балів до жіночого естафетного заліку Кубка світу 2023/24 — 12-те місце.
  • Наступний жіночий старт у Швеції — 7.5-кілометровий спринт у п'ятницю, 1 грудня. До кінця етапу біатлоністки також змагатимуться в гонці переслідування 3-го числа.
  • Поза заявкою на естафету залишилися Анастасія Меркушина та Любов Кип'яченкова. Поза складом команди наразі перебуває лідерка збірної Юлія Джима, що відновлюється перед змаганнями в Гохфільцені.
На початок