Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Не впізнавав деяких спортсменів". Юрай Санітра оцінив виступ збірної України в індивідуальній гонці на Кубку світу

"Не впізнавав деяких спортсменів". Юрай Санітра оцінив виступ збірної України в індивідуальній гонці на Кубку світу

Ексклюзивно
"Не впізнавав деяких спортсменів". Юрай Санітра оцінив виступ збірної України в індивідуальній гонці на Кубку світу
. Фото: Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Ексклюзивний коментар тренера чоловічої збірної України з біатлону після індивідуальної гонки для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону виступила на перших особистих стартах сезону Кубка світу. І тричі фінішувала у заліковій зоні: двічі це вдалося у жіночій гонці Ірині Петренко та Анні Кривонос, тоді як Артем Тищенко став 38-м у чоловічій.

Чоловічу індивідуальну гонку біатлоністи взагалі закінчили повним складом у топ-60. Однак показати високий результат зміг лише Тищенко, який схибив, закриваючи передостанню мішень на дистанції. При цьому загалом на стрільбі біатлоністи були майже влучними: лише Антон Дудченко заробив більше двох штрафних хвилин.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу та Кубка IBU з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

Після завершення гонки тренер чоловічої збірної України з біатлону Юрай Санітра дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінив виступ команди.

Санітра відзначив роботу біатлоністів на вогневих рубежах. Однак не рух по дистанції: за словами словацького фахівця, навіть Артем Тищенко, який продемонстрував хороший темп в одиночній змішаній естафеті, не зміг показати аналогічний виступ в індивідуальній гонці.

  • Про результат в індивідуальній гонці
"З позитивного — стрільба. Гадаю, що з такою стрільбою треба було показати кращі результати. Що стосується руху по трасі — не впізнавав деяких спортсменів, бо ми програли й тим, хто з нами біг у Фінляндії. Два дні дороги після Фінляндії вбило нашу фізичну форму, яка була. Але я впевнений, що піднімемося в естафеті, і там буде вже інший рух. Бо всі практично не показали того, що має бути".
  • Про виступ Артема Тищенка

"Промах на останній стрільбі? Так завжди у цих стартах. Бажання зробити "нуль", але і так лише хиба на останній стрільбі. Це супер. Його рух по дистанції не був таким, як у сингл естафеті. Було видно, що він їде з таким темпом, якого не вистачає на суперників".

  • Про результат Дениса Насика і як він вплине на вибір складу на естафету

"Денис погано розпочав на лежці, зробив два промахи, потім зібрався зі стрільбою. Його рух також такий [не досить швидкий]. Ще не говорив з біатлоністами, як там лижі були, може це мало вплив. Але нічого, рухаємося далі. Через три дні естафета, мені треба думати, як оптимально поставити естафету з цим складом команди. Готуємося далі".

  • Про Антона Дудченка та його хиби у перших двох гонках

"Що робити зі стрільбою Дудченку? Антон не може впоратися зі стрільбою наразі. Після двох хиб на першій стрільбі лежачи думав, що може бути й гірше, але потім він зібрався і добре відстріляв "стійку" та другу "лежку". Впевнений, що це йому допоможе. А коли і фізично покаже те, що зможе — 100% допоможе в естафеті".

  • Про проміжний підсумок у перших гонках та вибір на естафету

"Наразі не скажу, бо треба проаналізувати сьогоднішній старт, хто та як встигне відновитися. У деяких вже два старти, у деяких — один. Непогано пробіг Лесюк, який і на стрільбі швидко діяв, і першу половину дистанції непогано рухався. Може й він отримає шанс пробігти естафету".

Розклад першого етапу Кубка світу з біатлону

  • Середа, 29 листопада, 16:20. Естафета — жінки (4х6 км)
  • Четвер, 30 листопада, 16:20. Естафета — чоловіки (4х7.5 км)
  • П'ятниця, 1 грудня, 15:45. Спринт — жінки (7.5 км)
  • Субота, 2 грудня, 15:45. Спринт — чоловіки (10 км)
  • Неділя, 3 грудня, 15:00. Гонка переслідування — жінки (10 км)
  • Неділя, 3 грудня, 17:00. Гонка переслідування — чоловіки (12.5 км)
На початок