Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
"Чекав ці гонки, хотів себе перевірити". Артем Тищенко прокоментував виступ у першому старті нового біатлонного сезону

"Чекав ці гонки, хотів себе перевірити". Артем Тищенко прокоментував виступ у першому старті нового біатлонного сезону

Ексклюзивно
"Чекав ці гонки, хотів себе перевірити". Артем Тищенко прокоментував виступ у першому старті нового біатлонного сезону
. Biathlon.com.ua / Dmytro Yevenko

Ексклюзивний коментар Артема Тищенка для Суспільне Спорт.

Новий біатлонний сезон для України на рівні Кубка світу відкрили Артем Тищенко та Анастасія Меркушина, які пробігли одиночну змішану естафету. Українська команда фінішувала на десятому місці, хоча довгий час трималася у топ-5 та йшла серед лідерів гонки.

Суспільне Спорт — ексклюзивний транслятор Кубка світу та Кубка IBU з біатлону. Дивіться наживо усі гонки сезону на сайті та телеканалі Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного.

На двох своїх етапах в одиночному міксті один з найкращих результатів серед чоловіків показував Артем Тищенко. 29-річний біатлоніст був третім за часом на першому етапі і четвертим – на третьому (другому для себе). Загалом Тищенко використав один додатковий патрон, а на дистанції програв 19 секунд за усю гонку найшвидшому Себастьяну Самульессону.

Після фінішу в одиночній змішаній естафеті Артем Тищенко розповів Суспільне Спорт про перший старт та очікування від подальших гонок.

  • Про виступ в одиночній змішаній естафеті
"Почувався доволі непогано на трасі: хто біля мене біг, з тим я тримався. На стрільбі не так швидко стріляв, як вмію. Один запасний патрон – вважаю, це досить непогано за чотири стрільби. Лижі працювали гарно, задоволений. А так, у принципі, думав буде холодно, але в гонці було комфортно".

"Після гонки з Анастасією Меркушиною не говорили — потисли руки один одному, подякували та й все".

  • Про перший старт і налаштування на подальші гонки

"Чекав ці гонки, хотів себе перевірити на фоні інших сильних атлетів. Це лише перша гонка, коротка, вона така своєрідна. Будемо чекати наступних гонок, щоб показати, як ми готові. Налаштовуюся на індивідуальну гонку".

  • Про заборону фтору і додаткову перевірку лиж

"Додаткова перевірка лиж? Спортсменів це не дуже стосується, ти просто береш лижі перед стартом за 5 хвилин, а після фінішу їх здаєш. Ти не маєш відношення [до перевірок], це сервіс все робить. Для нас додаткового навантаження нема".

Хто такий Артем Тищенко?

  • 29-річний біатлоніст, представник Чернігівської області.
  • Тищенко — 3-разовий медаліст етапів Кубка світу з біатлону у змішаних естафетах. Саме він разом з Дар'єю Блашко здобув останню медаль України ("бронзу" на етапі в Обергофі у 2022 році) на рівні Кубка світу.
  • У попередньому сезоні Тищенко показав найкращий результат у кар'єрі на особистих стартах чемпіонату світу — 12-е місце в індивідуальній гонці.
  • Також Тищенко у сезоні 2022/23 став срібним призером етапу Кубка IBU у Кенморі у суперспринті.
На початок