Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Ілля Лопухов - про отруєння в збірній України та виступ команди "Б" на першому етапі Кубка IBU

Ілля Лопухов - про отруєння в збірній України та виступ команди "Б" на першому етапі Кубка IBU

Ексклюзивно
Ілля Лопухов - про отруєння в збірній України та виступ команди "Б" на першому етапі Кубка IBU
. XSport

Ексклюзивний коментар тренера команди "Б" з біатлону для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону завершила виступи на першому в сезоні етапі Кубка IBU. В чотирьох особистих гонках українці одного разу потрапили у топ-10 - сьоме місце в спринті у Анни Кривонос.

Найуспішнішими для України вийшли естафетні гонки: четверте місце у жінок, друге - у чоловіків.

Читайте також: Україна виграла першу медаль в біатлонному сезоні - "срібло" у чоловічій естафеті на Кубку IBU

Та як зазначив у коментарі Суспільне Спорт тренер української команди "Б" Ілля Лопухов, виступ команди не був оптимальним, адже спортсмени змагалися на фоні проблем зі здоров'ям.

  • Оцінка виступу збірної України на першому етапі Кубка IBU

"Перший етап для нас пройшов не зовсім гладко: позначилася проблема, яка виникла перед виїздом з України - в команді сталося отруєння. Не враховуючи дівчат, які приїхали з Кубка світу, тільки Анна Кривонос не перенесла це отруєння. У спортсменок була серйозна інтоксикація з температурою, дівачата тільки відходять від цього та відновлюють кондиції. Через отруєння їх стан розмазався, думаю, на другому етапі буде краще.

Анна Кривонос - молодець, додає від гонки до гонки. Інші дівчата відновлюються, на наступному етапі зможемо оцінити хто на що готовий, який стан у них. Думаю, до Європи маємо встигнути на четвірку вийти - набираємо кондиції.

Позитивний момент в жіночій естафеті - у нас повертається конкурентноздатний стан на лижні. Ми виступили нормально, але не здорово, адже медаль була близькою. Не хотів би акцентувати увагу, що Катя Бех втратила медаль [для України], зі всіх етапів недопрацювали по 3-4 секунди, щоб поборотися з німкенями".

Читайте також: Україна - четверта в першій жіночій естафеті на Кубку IBU
  • Причина пропуску спринту Надією Бєлкіною

"Бєлкіна погано провела першу гонку, її під час старту скрутив живіт. А на другу гонку не вийшла - переслідує якийсь злий рок. На офіційному тренуванні перед гонкою зіштовхнулася з біатлоністом іншої збірної, заклинило у неї шию, тому вирішили, що не стартуватиме.

Надія відчувала, що шия не в порядку, а це відіграє важливу роль, особливо в стрільбі лежачи, коли треба лягти на килимок. З Бєлкіною активно працює наш лікар, до наступного етапу має відновитися.

  • Кількатижнева робота з Катериною БехІлля Лопухов був особистом тренером Катерини Бех до її переходу в команду "А". Коли Бех приїхала на Кубок IBU, знову тренується під його керівництвом

"Те, що я відпустив Катю до Юрая Санітри в команду "А", не бачу в цьому проблем. Ми разом обговорювали питання. Як тренер я вважаю, що вона готова і їй потрібно йти в команду "А". Я їй рекомендував зробити цей крок.

У тренувальному процесі влітку в нас тісного контакту не було: кожен був зосереджений на своїх процесах. Ми періодично списувалися, а взимку більше контактували. Зараз Катя на Кубку IBU: можна сказати, що знову разом працюємо".

На початок