"Ремдесивір" почали розподіляти по лікарнях України – Степанов

"Ремдесивір" почали розподіляти по лікарнях України – Степанов

"Ремдесивір" почали розподіляти по лікарнях України – Степанов
. АР

Препарат "Ремдесивір", який Україна закупила для лікування хворих на COVID-19, розпочали розподіляти по лікарнях.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

"Сьогодні розпочався розподіл "Ремдесивіру" у регіони. Цей препарат входить до наших клінічних протоколів із надання медичної допомоги для лікування коронавірусної інфекції, а також широко застосовується для екстреного використання у багатьох інших країнах світу", — розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час робочого візиту до Дніпропетровської області.

"Ремдесивір" був створений американською фармацевтичною компанією Gilead для боротьби з вірусом Еболи. Втім, з початком пандемії COVID-19 компанія провела дослідження та виявила, що препарат допомагає пришвидшити одужання хворих на коронавірус.

У вересні МОЗ створило запит на закупівлю 18 тисяч флаконів "Ремдесивіру" в американського виробника. Очікуваний бюджет закупівлі - 46 мільйонів гривень або 96 доларів США порцію (2,7 тисячі гривень за флакон). За результатами фінальних перемовин вартість була зменшена до 24,25 долара за одиницю препарату. Як наслідок, вдалося зекономити 26,7 мільйона гривень і збільшити замовлення до 28 200 флаконів "Ремдесивіру". Перша партія поставок "Ремдесивіру" до України становить 14 тисяч флаконів.

Що відомо

  • 3 липня Європейська комісія схвалила використання препарату "Ремдесивір" для лікування коронавірусної хвороби. Було підписано договір на закупівлю 500 мільйонів курсів лікування "Ремдесивіром".
  • У серпні МОЗ розпочало підготовку до централізованої закупівлі за кордоном лікарського засобу "Ремдесивір" для лікування хворих на COVID-19.
  • На початку жовтня стало відомо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) перевіряє повідомлення про побічний ефект препарату "Ремдесивір".
  • Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що противірусний препарат "Ремдесивір" практично не впливає як на шанси людини пережити хворобу на COVID-19, так і на тривалість лікування. Натомість єдиним препаратом, який показав свою ефективність у лікуванні пацієнтів зі складним перебігом хвороби, виявився "Дексаметазон".
На початок