У ЄС дозволили продаж першого препарату для лікування COVID-19

У ЄС дозволили продаж першого препарату для лікування COVID-19

У ЄС дозволили продаж першого препарату для лікування COVID-19
. arstechnica.com

Європейська комісія схвалила використання препарату Ремдесивір для лікування коронавірусної хвороби. Це перший препарат, що став дозволеним на рівні ЄС.

Як повідомляється на сайті Єврокомісії, дозвіл видано відповідно до прискореної процедури після рекомендації Європейського агентства з лікарських засобів (EMA) з подальшим схваленням державами-членами.

"Ремдесивір тепер дозволений для продажу на ринку за окремих умов — це один із регуляторних механізмів ЄС, створений для полегшення раннього доступу до ліків, які задовольняють нагальну медичну потребу, зокрема й у надзвичайних ситуаціях",— зазначається в повідомленні.

Що відомо

  • Раніше повідомлялося, що дослідження показало, що пацієнти, які отримували ремдесивір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо. 
  • Міністерство охорони здоров’я США закупило 500 тисяч доз препарату Ремдесивір в американської фармацевтичної компанії Gilead.
  • Ремдесивір було розроблено під час спалаху вірусу Ебола, тоді препарат не був ефективним. Раніше в окремих випадках лікарі повідомляли про покращення здоров’я пацієнтів із COVID-19 після прийняття Ремдесивіру. Підтвердженої ефективності препарат наразі не має.
На початок