На Кіровоградщині припинили повноваження старого і сформували новий склад виборчої комісії

На Кіровоградщині припинили повноваження старого і сформували новий склад виборчої комісії

На Кіровоградщині припинили повноваження старого і сформували новий склад виборчої комісії
. Суспільне: Кропивницький

Кропивницька районна територіальна виборча комісія припинила повноваження всього складу Великосеверинівської сільської територіальної виборчої комісії і сформувала нову комісію. Про це спостерігачам Громадянської мережі ОПОРА повідомив голова Кропивницької районної комісії Андрій Смутко – розповіла координатора спостереження мережі за виборами в області Зоя Лебідь. Вже сформували нову комісії і призначили голову.

За словами Зої Лебідь, новообрані члени комісії отримали посвідчення і зібрались на перше засідання.

Припинення повноважень складу комісії пов’язане з подіями на дільниці у селі Високі Байраки Кропивницького району, яка входить до складу Великосеверинівської комісії.

Що відомо

  • В день виборів, 25 жовтня, майже 7 годин дві голови керували роботою Високобайрацької виборчої дільниці у Кропивницькому районі Кіровоградської області.
  • 23 жовтня у Високих Байраках члени виборчої комісії зачинились та нікого не пускали на дільницю 3,5 години.
  • Відповідно до Виборчого кодексу України, повноваження усього складу територіальної, дільничної виборчої комісії можуть бути достроково припинені в установленому законом порядку виборчою комісією, яка сформувала (утворила) відповідну територіальну, дільничну виборчу комісію, рішенням виборчої комісії вищого рівня з відповідних місцевих виборів або рішенням суду в разі одноразового грубого порушення чи систематичного порушення комісією Конституції України, цього Кодексу та законів України, невиконання рішень виборчої комісії вищого рівня.

Читайте також

На початок