Здоровим молодим людям доведеться почекати на вакцину від COVID-19 кілька років — ВООЗ

Здоровим молодим людям доведеться почекати на вакцину від COVID-19 кілька років — ВООЗ

Здоровим молодим людям доведеться почекати на вакцину від COVID-19 кілька років — ВООЗ
. AP

Головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумья Свамінатан заявила, що здоровим молодим людям, імовірно, доведеться почекати вакцину від COVID-19 до 2022 року.

Як пише The Guardian, Свамінатан вважає, що вакцину, передусім, слід надавати медичним працівникам і особам з групи ризику — літнім людям і тим, що мають супутні захворювання.

"Буде випущено багато рекомендацій, але я думаю, що здоровій молодій людині, імовірно, доведеться почекати до 2022 року, щоб отримати вакцину", — сказала наукова співробітниця ВООЗ.

За її словами, незважаючи на проведені численні випробування вакцини, те, що весь світ швидко отримує до неї доступ, — малоймовірно. Нині продовжує вестися робота щодо визначення категорій, які першими отримують до неї доступ у разі появи.

"Більшість людей згодні з тим, що все починається з медичних і передових працівників, але навіть тут необхідно визначити, хто з них піддається найбільшому ризику, а потім люди літнього віку тощо", — сказала Свамінатан.

Водночас вона висловила сподівання, що до 2021 року буде принаймні одна ефективна вакцина, але вона буде доступна лише в "обмежених кількостях".

Що відомо

  • Станом на ранок 15 жовтня в Україні зафіксовано 281 239 випадків коронавірусу, з них 5062 — за останню добу. У світі підтверджено 381 466 нових випадків коронавірусу COVID-19, що є найбільшою кількістю за час пандемії.
  • Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебреісус відреагував на можливість дозволу безконтрольного поширення COVID-19 задля вироблення колективного імунітету на пандемію, заявивши, що такий підхід є "проблематичним з наукової та етичної точок зору".
  • Голова ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт вважає, що ситуація може погіршитися і прогнозує в країні до 9 тисяч нових випадків COVID-19 щодня.
  • Також Хабіхт заявив, що вакцину від COVID-19 не варто чекати раніше другої половини 2021 року.

Читайте також

"Тут трохи тюрма". Розповідь пацієнтки київської COVID-лікарні

Нові тест-системи та експерименти. Як уряд планує боротися з посиленням пандемії

На початок