Кропивничанка впала на слизькому тротуарі й зламала ногу. Чи компенсують їй витрати

Кропивничанка впала на слизькому тротуарі й зламала ногу. Чи компенсують їй витрати

Ексклюзивно

Кропивничанка Ольга Касьянова впала на слизькому тротуарі й зламала ногу. Нині лікується у травматологічному відділенні лікарні швидкої медичної допомоги. З її слів, витратила на лікування десять тисяч гривень. Суспільне дізнавалось, чи компенсують жінці витрати та хто це має зробити.

Ольга Касьянова розповіла Суспільному, впала дорогою на поштове відділення біля швейної фабрики, на вулиці Леоніда Куценка.

"Йшла відправити посилку сину, який воює на Сході. І, от, не дійшла. Було не посипано – я підвернула ногу і впала".
Ольга Касьянова показує місце падіння
Ольга Касьянова показує місце падіння. Фото: Суспільне Кропивницький

Після падіння від болю втратила свідомість.

"Коли я прийшла до тями, побачила, що нога вивернута в інший бік. І потім вже хлопці з Донецького університету підійшли, почали мені надавати допомогу".

Чергові частини університету внутрішніх справ Павло Біленко та Анатолій Скира падіння жінки побачили на моніторі відеоспостереження. Вони й викликали швидку допомогу.

"Одразу взяли теплі ковдри, підклали під неї, зверху також накрили, щоб вона не змерзла, бо на вулиці була мінусова температура. Швидка приїхала доволі швидко – десь через п’ять хвилин. Ми допомогли покласти її на ноші, завантажили".
чергові університету МВС кроп біля місця падіння кропивничанки
Чергові університету МВС біля місця падіння кропивничанки. Фото: Суспільне Кропивницький

Жінка потрапила у лікарню з діагнозом "перелом щиколотки правої гомілки зі зміщенням з підвивихом ступні назовні", сказав травматолог Володимир Пономаренко.

"Її прооперували. При такому переломі зрощення відбувається упродовж 6-7 тижнів. Ще близько 2-3 тижні потрібно на реабілітацію".
Ольга Касьянова в лікарні кроп
Ольга Касьянова в лікарні. Фото: Суспільне Кропивницький

Компенсація витрат травмованої. До кого звернутись

З приводу свого падіння й травми кропивничанка зателефонувала у поліцію.

"Попри те, що основну частину витрат несе Національна служба здоров’я України, тобто операція й ліки післяопераційні безплатні, та все ж я теж витрачаю гроші – на речі, яких немає у лікарні, на речі для реабілітації. От, ходунки придбала, щоб мені пересуватися. Витратила десь десять тисяч".

Речниця поліції регіону Віталіна Бевзенко сказала, що звернення Ольги Касьянової зареєстрували, відбувається перевірка.

Юристка Євгенія Захарченко радить звернутись у міську спецінспекцію з благоустрою та суд.

"Інспектори спецінспекції найкраще обізнані щодо меж земельної ділянки, яку потрібно прибрати згідно з правилами благоустрою Кропивницького. На контролі тримати справу, щоб адмінкомісія її розглянула позитивно, а потім, на підставі цього, звертатися до суду – про стягнення матеріальних і моральних збитків, які вона понесе".

Місце падіння жінки обстежила спецінспекція з благоустрою. Висновок – це зона відповідальності швейної фабрики, сказала інспекторка Лариса Завидна.

"Їхня прилегла територія – тротуарна частина, яку вони мають прибирати. З даху капає, з труби теж, а на вулиці мороз, і воно одразу замерзає, з’являється ожеледь. Хоча б піском мають посипати доріжку, щоб людям можна було пройти, але вони цього не зробили. Штраф за це – від 340 до 1700 гривень".

Представник швейної фабрики "Зорянка" Ростислав Блашко сказав, що Ольга Касьянова травмувалася в суботу, коли підприємство не працює.

"У принципі, територія у нас прибирається постійно. Та у суботу та неділю ніхто не працює у нас. Від неї (травмованої – ред.) жодних телефонних дзвінків і звернень не було".

Чи відшкодує фабрика витрати на лікування жінки, сказав, вирішать після спілкування з нею.

На початок