Під звуки повітряної тривоги. У новорічну ніч у Кропивницькому народилась одна дівчинка

Під звуки повітряної тривоги. У новорічну ніч у Кропивницькому народилась одна дівчинка

У новорічну ніч, під звуки повітряної тривоги, на Кіровоградщині народилась одна дитина – дівчинка. Шестеро дітей – 31 грудня.

Цю інформацію Суспільному надала начальниця відділу охорони материнства та дитинства Антоніна Кодрул.

У новорічну ніч, 1 січня, одна дитина народилась в обласному перинатальному центрі у Кропивницькому. Це донька Миколи та Інни Фомічових. Її назвали Даяна. Вага – три кілограми сто грамів, зріст – 51 сантиметр.

"Наша донечка народилася з 31 грудня на 1 січня о 00:20. Хоча планували, що вона з'явиться на світ 8 січня. Але вже було дуже важко ходити, тому ми десь так і думали, що Новий рік зустрінемо тут".

Народжувалась дівчинка під звуки повітряної тривоги. Дитина доношена та здорова, розповіла завідувачка акушерського відділення Вікторія Ярошенко.

"Ми сподіваємося, що дівчинка – це до миру. Минулого року у нашому перинатальному центрі з'явилися на світ 1487 дітей, з них один хлопчик – у новорічну ніч".

У кропивницькому пологовому будинку вперше за останні чотири роки в новорічну ніч не було пологів, сказала старша медсестра Світлана Федотова. 31 грудня на світ з’явилися троє дітей.

"Це дві дівчинки і один хлопчик. Всі немовлята почуваються добре".

Новий рік Артем та Катерина Єременки зустріли в пологовому будинку зі своєю новонародженою донькою Міланою.

"В нас народилася дівчинка 31 грудня о 13:12. Планова дата народження — 30 грудня або 2 січня. Ми хотіли, щоб це було до Нового року чи після нього. Але наша донька захотіла з'явитися на світ саме 31 грудня. І тепер ми маємо такий новорічний подарунок для всієї нашої родини. Народжували під звуки сирени, були вибухи, але я їх навіть не чула, бо була вся в процесі пологів", – сказала Катерина.
Артем та Катерина Єременки.
Артем та Катерина Єременки. Фото: Суспільне Кропивницький

У 2023 році у кропивнциькому пологовому будинку народилося 1208 немовлят, розповіла Світлана Федотова. З них 615 – це хлопчики, сюди врахували дитину, яку залишили у "віконці життя", та 594 дівчаток.

За інформацією Антоніни Кодрул, 31 грудня на Кіровоградщині народились шестеро дітей. Це – три дівчинки і три хлопчики.

На початок