"Закривати потреби стає все важче". З Кропивницького на фронт відправили подарунки військовим

"Закривати потреби стає все важче". З Кропивницького на фронт відправили подарунки військовим

Подарунки для військових – потрібні на фронті речі та щоб підняти бойовий дух – зібрали у Кропивницькому. Це побутові речі, тактичне обладнання, солодощі та малюнки від школярів та їх родин. Збирають допомогу у громадському просторі "KropHub". Його співзасновниця Інна Колпак просить не забувати про тих, хто боронить Україну, бо закривати потреби стає все важче.

Цього разу, крім необхідних на фронті речей, передають різдвяно-новорічні подарунки. Вантаж на схід повезе водій Олег Єнєв. Він їздить на фронт з 2014 року.

"Наразі ми їдемо від Курахова, що на Донеччині, і аж в Куп’янськ на Харківщину. Дуже багато точок, де будемо зупинятися. Цього разу в Куп’янську вирішив переночувати, щоб вдень їхати назад".
"Закривати потреби стає все важче". З Кропивницького на фронт відправили подарунки для військових
Олег Єнєв возить вантажі на фронт для військових з 2014 року. Фото: Суспільне Кропивницький

Для перевезень вантажів військовим після повномасштабного вторгнення Росії чоловік спеціально купив машину. За цей час проїхав понад 100 тисяч кілометрів. Говорить, на цю роботу його надихають люди.

“Люди, які там не здалися, не перейшли на сторону ворога, а допомагають. Хлопці, які воюють з протезами. В мене брат також нині на фронті, тому ми й до нього заїжджаємо постійно".

Для військових важливо закривати як побутові потреби, так і тактичні, говорить Інна Колпак. Починаючи від облаштування бліндажів – це плівка, утеплювач, цвяхи, молотки, бензопили, буржуйки та окопні свічки. Також потрібні маскувальні сітки, тепловізори, квадрокоптери – бо це розхідний матеріал. І машини, які є постійною ціллю російських військ.

"Закривати потреби стає все важче". З Кропивницького на фронт відправили подарунки для військових
Співзасновниця громадського просторі "KropHub" Інна Колпак. Фото: Суспільне Кропивницький

Потреб не меншає, а гроші на них збирати важче, говорить жінка. Майже в кожній родині є військові і рідні намагаються допомагати тому підрозділу, у якому вони воюють.

"Через це зараз дуже важко збирати гроші. І ви зважайте, те, що ми закуповуємо, починається від ціни у 80 тисяч гривень і вище. Коли просто треба генератор, то ми вже видихаємо, бо можемо собі дозволити його купити за 20 тисяч і передати хлопцям на війну".

Зі слів Інни Колпак, який це за рахунком вантаж з початку війни, не рахують.

На початок