Кількість загиблих українців у Ізраїлі зросла до 11

Кількість загиблих українців у Ізраїлі зросла до 11

Важливо
Кількість загиблих українців у Ізраїлі зросла до 11
. Наслідки масованого ракетного удару по Ізраїлю зранку 7 жовтня 2023 року. Фото: Getty Images

Унаслідок атаки бойовиків руху ХАМАС на Ізраїль збільшилося число загиблих українців. Станом на 13 жовтня кількість сягнула 11 осіб.

Про це у коментарі Суспільному повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

"Міністерство закордонних справ України може підтвердити загибель 11 українців у Ізраїлі. Іще 9 громадян вважаються зниклими безвісти", — зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

13 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук розповів, що, за попередньою інформацією від ізраїльської сторони, яку поки не вдалося підтвердити, у полоні бойовиків ХАМАС можуть перебувати українці.

Раніше Корнійчук оголосив про евакуацію громадян України з Ізраїлю 14 жовтня. За словами посла, вилетіти звідти нині не проблема. А з Сектору Гази українців планують вивозити через Єгипет.

Що відомо про вторгнення ХАМАС в Ізраїль

Вранці 7 жовтня бойовики руху ХАМАС вдерлися на територію Ізраїлю із Сектора Гази, узявши під контроль кілька населених пунктів у прикордонній зоні та захопивши десятки заручників. У відповідь Ізраїль розпочав проти бойовиків контртерористичну операцію.

Світові лідери засудили атаку ХАМАС на Ізраїль, зокрема свою солідарність із народом Ізраїлю висловили в Європейському союзі та Україні.

Уряд Ізраїлю 8 жовтня підтримав запровадження воєнного стану в країні.

9 жовтня Ізраїль заявив про відновлення контролю над усіма прикордонними містами та згодом анонсував "повну облогу" Сектора Гази.

Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу 11 жовтня погодився сформувати уряд національної єдності з членами опозиції, включаючи колишніх генералів, щоб керувати країною через кабінет міністрів воєнного часу.

Того ж дня у Секторі Гази припинилося постачання електроенергії. Це сталося після того, як на єдиній електростанції закінчилося паливо. 12 жовтня міністр енергетики Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що Сектор Гази залишатиметься без світла, води та палива, поки не будуть звільнені заручники з Ізраїлю.

На початок