Віддали на перетримку, а знайшли у притулку. Кропивничанин приїхав з фронту, щоб забрати додому свого собаку

Віддали на перетримку, а знайшли у притулку. Кропивничанин приїхав з фронту, щоб забрати додому свого собаку

Віддали на перетримку, а знайшли у притулку. Кропивничанин приїхав з фронту, щоб забрати додому свого собаку
. Військовий Олександр Максименко разом з сім'єю забрав з притулку собаку Арчі. Фото: Суспільне Кропивницький

Кропивничанин Олександр Максименко, який служить під Бахмутом, не бачив свого пса Арчі майже пів року. Щоб забрати собаку додому, військовий приїхав з передової. Доки Олександр був на фронті, а дружина з сином за кордоном, думали, що втратили Арчі, якого віддали на перетримку. Зрештою його знайшли у притулку.

Родина військового Олександра Максименка майже пів року не бачила свого собаку породи хаскі. Йому два роки, звати Арчі. Власники пса думали, що він загубився. Щоб зустрітись з Арчі та забрати його додому, військовий приїхав з зони бойових дій у село Високі Байраки Кропивницького району, де прихистили собаку.

Дружина та син військового живуть у Кропивницькому. Чоловік понад рік перебуває на передовій.

"Отримав поранення, лікувався. Нині служу під Бахмутом. Я з Запоріжжя, одружився і тепер з сім'єю живемо тут"

П’ять місяців тому Арчі віддали на перетримку знайомим. Поки чоловік був на фронті, дружина з шестирічним сином поїхали за кордон.

"Ми віддали та довірили нашого Арчі знайомим, нам сказали, що все буде нормально. Щоразу, коли дзвонили нам відповідали: "Все добре". Очевидно, надсилали його старі фотографії".

Місяць тому дізнались, що у знайомих собаки немає. Зі слів чоловіка, син щодня питав, де Арчі. Фотографії собаки розмістили у соцмережах, шукати його допомагали друзі та знайомі родини.

Згодом знайома надіслала об’яву, що Арчі знайшовся. Він потрапив до притулку кропивничанина Сергія Неділька, який доглядає за собаками військових та переселенців.

“В Арчі був перелом на щелепі, мабуть, ті друзі били його ногою. Задня лапа перебита. Він підбігав увесь час до воріт і виглядав — а де ж тато?”

Після зустрічі з Арчі військовий повертається на фронт. Каже, свого друга, більше не віддасть нікому.

На початок