Син програв батькові. "Олександрія" вдома розгромно програла житомирському "Поліссю"

Син програв батькові. "Олександрія" вдома розгромно програла житомирському "Поліссю"

Син програв батькові. "Олександрія" вдома розгромно програла житомирському "Поліссю"
Протистояння півзахисника "Олександрії" Кирила Сігеєва з нападником "Полісся" Аріелсоном, 26 серпня 2023 року, Олександрія. Фото: upl.ua

У п’ятому турі української футбольної Прем'єр-ліги сезону 2023-24 років футбольний клуб "Олександрія" з однойменного міста Кіровоградської області програв житомирському "Поліссю" з рахунком 0:3. Гра відбулася на стадіоні "Ніка" в Олександрії, тренеру житомирської команди Юрію Калітвінцеву у складі господарів протистояв його син Владислав.

Перша половина гри не була багата на небезпечній моменти й гострі атаки. Господарі поля традиційно намагалися контролювати м’яч, шукаючи слабкості в захисті суперників. Більше підходів до воріт опонентів виконали футболісти з Житомира, на боці гостей була й перевага за ударами – чотири проти двох в олександрійців.

Зрештою голів у першому таймі не було – 0:0.

Протягом другого тайму в Олександрії дощило, що, очевидно, позначилось на грі команд. Помилок і небезпечних моментів стало більше, проте до 77-ї хвилини рахунок на мокрому полі лишався "сухим".

На 77-ій хвилині рахунок у матчі точним ударом у нижній кут з-за меж штрафного майданчика відкрив Олександр Назаренко – 0:1. А вже за три хвилини, на 80-ій, другий гол у ворота Микити Шевченка забив конголезький легіонер "Полісся" Макуана, технічно обробивши пас з протилежного флангу і пробивши у дальній кут воріт олександрійців з меж штрафного майданчика – 0:2.

На 88-ій хвилині остаточний рахунок гри встановив центрфорвард житомирської команди Пилип Будківський, замкнувши головою навіс зі штрафного – 0:3.

Фінальний свисток арбітра Максима Козиряцького зафіксував другу поразку "Олександрії" та третю перемогу "Полісся" в поточному сезоні УПЛ. Усі три перемоги житомирська команда здобула на виїзді.

Результат матчу "опустив" олександрійську команду на шосте місце турнірної таблиці (сім очок після п’яти ігор) в реальному часі, адже тур не завершився. "Полісся" ж з дев’ятьма очками після п’яти ігор піднялось на другу сходинку першості, однак за результатами туру його можуть обійти одразу декілька команд.

У шостому турі на підопічних Руслана Ротаня очікує виїзна гра проти полтавської "Ворскли", суперником підопічних Юрія Калітвінцева в домашньому матчі буде київська "Оболонь".

"Олександрія" — "Полісся" 0:3

Голи: Назаренко, 77, Макуана, 80, Будківський, 88

"Олександрія": Шевченко — Копина, Бабогло, Логінов, Смирний (Калюжний, 81) — Ковалець (Плакса, 46), Савченко (Ернандес, 46), Сігеєв — Калітвінцев, Кулаков (Погорілий, 70), Шулянський (Скорко, 57).

"Полісся": Бойко — Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков — Козак (Назаренко, 58), Крушинський (Кушніренко, 58), Танковський (Огіря, 64), Макуана — Будківський, Аріелсон.

Попередження: Смирний, Сігеєв — Смоляков, Шабанов

На початок