Українські війська прорвали російську оборону в районі Малої Токмачки на Запоріжжі — ISW

Українські війська прорвали російську оборону в районі Малої Токмачки на Запоріжжі — ISW

Українські військові сидять на бронетехніці між Ізюмом і Лиманом, 2022 р., фото: AP
. Українські військові сидять на бронетехніці між Ізюмом і Лиманом, 4 жовтня 2022 р., фото: AP

Геолокаційні знімки, опубліковані 20 та 21 серпня, показують, що українські війська досягли центру у селищі Роботине і прорвали частину російської оборони на південь від Малої Токмачки на Запоріжжі.

Про це йдеться у звіті аналітиків американського інституту вивчення війни.

Зазначається, що українські військові також досягли значних тактичних успіхів на схід від селища Роботиного Запорізької області та продовжують контрнаступальні операції на адміністративній межі Донеччини.

Водночас російські блогери продовжують вказувати на те, що військам армії РФ не вистачає техніки й вони мають низький моральний дух по всій лінії фронту.

Ключові висновки

  • Міністерство оборони Росії створює нові військові формування, можливо, щоб більш боєздатні підрозділи, які зараз воюють в Херсонській області, могли передислокуватися на інші ділянки фронту.
  • Російські інсайдерські джерела вказали, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу та начальник Генерального штабу РФ генерал армії Валерій Герасимов, можливо, завоювали прихильність президента Росії Володимира Путіна після повстання групи ПВК "Вагнер" 24 червня.
  • Фінансист групи ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, можливо, намагається відновити свою приватну військову компанію в Африці, і деякі російські джерела зображують ці зусилля як необхідні для виживання цієї ПВК.
  • Російські джерела спростували заяви про значне просування росіян на Куп’янському напрямку внаслідок продовження наступальних дій 21 серпня.
  • Російські війська вели наступальні дії в районі Кремінної, Бахмута, на лінії "Авдіївка-Донецьк" і просувалися в районі Бахмута.
  • Російський уряд продовжує запроваджувати обов’язкові націоналістичні та мілітаристські курси в навчальну програму середніх шкіл, щоб популяризувати військову службу серед російської молоді.

На початок