Українські війська просунулися в районі Роботиного — ISW

Українські війська просунулися в районі Роботиного — ISW

Український військовий запускає безпілотник поблизу Бахмута, 20 серпня 2023 р., фото: AP
. AP Photo/Libkos

Українські війська за минулу добу вели контрнаступальні дії щонайменше на двох ділянках фронту. Геолокаційні знімки, опубліковані 19 і 20 серпня, показують, що українські сили просунулися на схід від Роботиного на Запоріжжі.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни ISW.

Зазначається, що українські війська ведуть контрнаступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) та Бердянському напрямках. Водночас російські сили стикаються з проблемами контрбатарейних можливостей на всіх ділянках фронту, але особливо на запорізькому напрямку.

Також аналітики відмічають, що українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні, що може загрожувати стійкості російської оборони на багатьох критичних ділянках фронту.

Ключові висновки:

  • Українські війська вели контрнаступальні дії щонайменше на двох ділянках фронту та просунулися в районі Роботиного.
  • Українські удари по глибокому тилу РФ породжують невдоволення в російському інформаційному просторі та викликають критику російського військового командування.
  • Українські удари по російських тилах демонстративно погіршують моральний стан російських військ в Україні, що може загрожувати стійкості російської оборони.
  • Нідерланди та Данія підтвердили, що передадуть Україні винищувачі F-16, але не уточнили, коли.
  • Повідомляється, що російські чиновники розробили план проведення десятирічної кампанії етнічних чисток в окупованому Маріуполі Донецької області.
  • Командири із ПВК "Вагнер" звинуватили двох високопоставлених представників "Вагнер" у зраді, що, ймовірно, представляє зростальний розкол у керівництві "Вагнера".
  • Російські війська 20 серпня вели наступальні дії в районах Куп’янська, Кремінної, Бахмута, на лінії "Авдіївка – Донецьк", а також у західній частині Донецької та східної Запорізької області та незначно просунулися в районі Бахмута.
  • Бойовики ПВК "Вагнер" продовжують вчиняти жорстокі злочини після повернення до Росії.
  • Російські чиновники продовжують примусово вивозити матерів і дітей з окупованих територій України до Росії під виглядом лікувальних закладів.

На початок