Жителю Кіровоградщини оголосили про підозру у перешкоджанні роботі журналістів Суспільного

Жителю Кіровоградщини оголосили про підозру у перешкоджанні роботі журналістів Суспільного

Доповнено
Жителю Кіровоградщини оголосили про підозру у перешкоджанні роботі журналістів Суспільного
Релігійні збори у Приютівці / 27 травня 2023 року. Фото: Суспільне Кропивницький

38-річному жителю міста Олександрія Кіровоградської області оголосили про підозру у перешкоджанні роботі журналістам Суспільного. Про це розповіла речниця обласної прокуратури Наталія Алєксєєнко. З її слів, у разі доведення провини, підозрюваному загрожує до шести місяців арешту або до трьох років обмеженняпередбачає утримання особи в спеціальних виконавчих установах відкритого типу, без ізоляції від суспільства і з обов'язковим залученням засудженого до роботи. волі.

27 травня жителі селища Приютівка Олександрійського району Кіровоградської області зібралися біля місцевого будинку культури, щоб узгодити перехід громади до Православної церкви України. До приміщення будинку культури людей не пускали віряни й священники Української православної церкви. Журналістам погрожували фізичною розправою і божим судом, виривали камеру і штовхали оператора, один чоловік забрав телефон у журналістки. За фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів Суспільного Кропивницький під час зборів про перехід до Православної церкви України у селищі Приютівка Олександрійського району поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Речниця прокуратури розповіла, що олександрійцю повідомили про підозру, вивчивши матеріали досудового розслідування. Слідчі, за її словами, встановили, що підозрюваний перебував на зборах і був прихильником однієї зі сторін конфлікту: "Підозрюваний вихопив із рук кореспондентки телефон, на який здійснювалась відеофіксація, тим самим незаконно вилучив зібрані матеріали і технічні засоби професійної діяльності медійниці. Протиправні дії підозрюваного позбавили можливості знімальну групу виконувати редакційне завдання, з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалу. На прохання повернути телефон не реагував, місце події залишив, а телефону позбувся. Згодом поліцейські знайшли телефон та повернули власниці".

Нині, сказала, слідчі з’ясовують інші обставини події та коло її учасників.

Журналісти Суспільного зателефонували за номером, який підозрюваний вказав в оголошенні про пропозиції роботи і вакансії на своїй особистій сторінці у Facebook. Цей же номер вказаний на офіційній сторінці компанії, в якій працює чоловік. За цим номером відповіли, що це робочий телефон і ним користується багато людей. Сказали, що передадуть інформацію людині, яка нас цікавить, і передзвонять.

Адвокат підозрюваного Дмитро Пушкарьов сказав Суспільному, коментувати оголошену підозру не буде.

Відповідно до статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

На початок