Мутації коронавірусу: Степанов розповів, що заважає створенню вакцини

Мутації коронавірусу: Степанов розповів, що заважає створенню вакцини

Мутації коронавірусу: Степанов розповів, що заважає створенню вакцини
. Уніан

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що у світі є дослідження щодо мутацій коронавірусної хвороби, які заважають створенню ефективної вакцини проти інфекції.

Про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання, чи є дані щодо мутації коронавірусної хвороби COVID-19 від початку пандемії та чи став він менш або більш небезпечним для людей.

За його словами, за мутаціями вірусу слідкують усі провідні науковці світу.

Читайте також: Повторне зараження та мутація вірусу. Огляд нових досліджень про коронавірус

"Є відповідні дані щодо його мутації, з одного боку. З іншого, немає підтвердження, що змінюється його вірулентність, тобто він стає більш вразливим. Хоча куди ще більш вразливим. Ми бачимо, як він розповсюджується по світу. На що впливає мутація? Вона вливає на безпосереднє виготовлення та ефективність вакцини", — розповів міністр.

Степанов наголосив, що наукові дослідження щодо мутації коронавірусу у світі дійсно є.

Також очільник МОЗ зазначив, що нині в Україні зменшується кількість медпрацівників, які хворіють на коронавірус. Зокрема, на початку пандемії на COVID-19 хворіли 20% медиків, нині — 6%. На його думку, це пов'язано з тим, що їх забезпечили засобами індивідуального захисту та налагодили правила інфекційного контролю.

Що відомо

  • Станом на ранок 27 липня в Україні зареєстрували 65 656 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 807 — за останню добу.
  • Раніше повідомлялося, що Німеччина, Франція, Італія, Нідерланди підписали угоду про закупівлю 400 мільйонів доз майбутньої вакцини від COVID-19 для всіх громадян ЄС.
  • У червні міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що представники уряду розпочали переговори щодо поставки в Україну майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19.
  • Всесвітня організація охорони здоров'я розробляє рекомендації щодо категорій людей, які повинні будуть отримати вакцину від коронавірусу в першу чергу, щойно її винайдуть.
  • У ВООЗ неодноразово заявляли, що ліків від COVID-19 поки що не існує. Генеральний директор організації Тедрос Адганом Гебреєсу повідомив, що ВООЗ призупиняє випробування антималярійного препарату гідроксихлорохіну у лікуванні COVID-19 через побоювання негативних наслідків для пацієнтів.
  • Раніше у ВООЗ повідомляли, що у світі триває розробка 133 потенційних вакцин від коронавірусу. Більшість з них перебувають на доклінічній стадії випробувань.

На початок