Ляшко пояснив різницю між зеленою, жовтою і помаранчевими зонами поширення COVID-19

Ляшко пояснив різницю між зеленою, жовтою і помаранчевими зонами поширення COVID-19

Ляшко пояснив різницю між зеленою, жовтою і помаранчевими зонами поширення COVID-19
. Associated Press

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що регіони, які перебуватимуть у зеленій зоні матимуть загальнообов'язкові вимоги щодо дотримання певних обмежень, а жовта та помаранчева зони - будуть буферними.

Про це він розповів в інтерв'ю Українському радіо.

"Зелена зона – це загальнообов’язкові вимоги, які є сьогодні: не можна заходити в громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, потрібно мити руки та обробляти їх антисептиком. І загальні норми, до яких всі вже звикли – одна людина на п’ять метрів квадратних, яку повинні відстежувати в супермаркетах або інших будівлях, і не пускати людей, щоб була можливість дотримуватись умов соціальної та фізичної дистанції", - сказав Ляшко.

За його словами, жовта – це буферна зона, яка немає актуальних особливостей, які відрізняють її від зеленої.

"Жовта – це зона, коли потрібно задуматися і побачити, що ось-ось ми можемо перейти в помаранчеву та червону зони, коли будуть обмежені економічна і суспільна діяльність", - пояснив санлікар.

"Коли ми вже в жовтій зоні, то забороняємо відвідувати заклади для людей похилого віку, лікарні, тобто відвідувачі не зможуть зайти в соціальні будинки в жовтій зоні. Додаткових обмежень економічної діяльності не відбувається. Це такий сигнал, коли потрібно задуматися про відповідальність як людям, так і бізнесу, і місцевій владі", - додав він.

Що відомо

  • 22 липня уряд продовжив карантин до кінця літа, проте з певними умовами.
  • Раніше повідомлялося про чотири сценарії навчання у школах з 1 вересня в умовах карантину.
  • Згодом головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що з 1 вересня школи відкриють, але вони працюватимуть тільки до того часу, поки не буде перевищений епідпоріг захворювання на коронавірус.
На початок