"Маємо утримати Бахмут, аби не було ефекту доміно". Військовий та оглядач проаналізували ситуацію в місті

"Маємо утримати Бахмут, аби не було ефекту доміно". Військовий та оглядач проаналізували ситуацію в місті

"Маємо утримати Бахмут, аби не було ефекту доміно". Військовий та оглядач проаналізували ситуацію в місті
. Український військовий стоїть біля німецької самохідної артустановки Panzerhaubitze 2000 на своїй позиції на передовій у Бахмуті, 13 квітня 2023 р. Фото: AP

Росія не полишатиме спроб захопити Бахмут, задля цього сюди перекидають підкріплення з Авдіївського та Кремінського напрямку фронту, вважає військовий експерт Денис Попович.

"Найактивніше бойові дії розвиватимуться у Бахмуті. Російські військові намагатимуться захопити місто, для цього, вони перекидають підкріплення з Авдіївського та Кремінського напрямків й перекидають системи "Солнцепьок". Щоб змусити ЗСУ відійти. Бахмут грає роль так званої "вирви", яка стягує більшу частину всіх сил РФ", — розповів Денис Попович.

За його словами, Росія стягує підкріплення, які не призначались для штурмів Бахмута.

"Передбачалось, що ПВК "Вагнер" захоплять місто, а потім зайдуть частини регулярних сил, які утримувати Бахмут. За рахунок резервів, вони намагаються захопити місто. Тому роль Бахмута виконується", — заявив Попович.

Як розповів в ефір телемарафону "Єдині новини" командир роти ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92 ОМБР імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, Бахмут треба втримати, аби РФ не вивільнила свій резерв, щоб посилити підрозділи на інших напрямках.

"Бахмутський напрямок для РФ є пріоритетним. Вони сконцентрували весь свій ударно-штурмовий потенціал. Силам оборони вдалось стабілізувати ситуацію у місті та не пропустити їх далі. На деяких секторах ЗСУ вдається вибивати російських окупантів з зайнятих ними позицій", — каже Юрій Федоренко.

Він розповів, що на одному з підступів Бахмута ЗСУ витискають російських окупантів та займають вигідні позиції.

На думку військового, ті резерви, які РФ застосовує на Бахмуті потрібно залишати тут, бо якщо вони матимуть успіх, це дасть російській армії вивільнити резерви й посилити свої пріоритетні напрямки.

"Це Сватівський напрямок, Лиман, Мар'їнку. Це призведе до ефекту "доміно". Варто розуміти, що утримання позицій призводить до втрат, а відбиття позиції – це інші втрати", — розповів військовий.

Читайте також

Зізнання вагнерівців про вбивства жителів Бахмута, фейки про втрати України та посилення обстрілів: ситуація 18 квітня

Британська розвідка проаналізувала ситуацію на Бахмутському напрямку

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок