Британська розвідка проаналізувала ситуацію на Бахмутському напрямку

Британська розвідка проаналізувала ситуацію на Бахмутському напрямку

Бахмут, 9 квітня 2023 року
. Бахмут, 9 квітня 2023 року. Фото: АР / Libkos

Росія, вочевидь, зменшила кількість своїх військ біля Донецька, щоб перенаправити ресурси на Бахмутський напрямок. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

“Вздовж лінії фронту на Донбасі тривають запеклі бої. Однак існує реальна можливість того, що Росія зменшила чисельність своїх військ і знизила наступальні дії навколо Донецька, найімовірніше, з метою перенаправлення ресурсів на Бахмутський напрямок”, — відзначили британські розвідники.

За даними британської розвідки, у Бахмуті сили Міноборони РФ та ПВК “Вагнер” продовжують повільно просуватися вперед. Лінія фронту в центрі міста проходить переважно вздовж головної залізничної колії.

У британській розвідці також відзначили, що Україна загалом стримує російське оточення з півдня вздовж лінії вулиці Корсунської, старої головної дороги на захід від міста.

“Для обох сторін точна послідовність будь-якого значного відведення їхніх підрозділів навколо Бахмута стала критично важливим питанням, оскільки Україна хоче вивільнити наступальні сили, а Росія, ймовірно, прагне відновити оперативний резерв”, — йдеться у звіті британських розвідників.

Читайте також

НАТО посилює оборонну стратегію, в Україні розпочали розслідування зізнань екс-"вагнерівців". 419 день війни. Онлайн

Генштаб: РФ наступає на п'яти напрямках, в епіцентрі бойових дій — Бахмут і Мар’їнка

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по окупантах — Генштаб ЗСУ

ISW: керівник ПВК "Вагнер" Пригожин повертає прихильність Путіна

На початок