Можуть розмістити 200 людей. У найбільшій бібліотеці Кіровоградщини облаштували укриття

Можуть розмістити 200 людей. У найбільшій бібліотеці Кіровоградщини облаштували укриття

Можуть розмістити 200 людей. У найбільшій бібліотеці Кіровоградщини облаштували укриття
. Суспільне Кропивницький

У Кропивницькому обласна бібліотека імені Дмитра Чижевського до 124-річчя від дня заснування презентувала укриття. Його облаштували в цокольному приміщенні, розповіла Суспільному директорка бібліотеки Валентина Животовська.

Укриття має автономне електроживлення, освітлення, лампи обігріву, переносні ліхтарі, є запаси питної води, аптечка. Закупили 200 стільців та генератор. Є вбиральня і бойлер, каже директорка бібліотеки. Приміщення обладнали додатковими розетками. "Ми не тільки укриття духовне, куди можна прийти й отримати нові знання, ми повинні створити умови, які безпечні для наших користувачів".

укриття
На укриття перетворили цокольний поверх. Суспільне Кропивницький

Тепер під час повітряних тривог в укритті можуть проводити заплановані заходи.

укриття
Суспільне Кропивницький

Щоб облаштувати укриття, книгозбірня взяла участь у конкурсі й виграла його, розповіла керівниця. Goethe-Institut Німецька громадська організація, метою якої є популяризація німецької мови за кордоном й підтримка міжнародної культурної співпраці різних країн з Німеччиною й посольський центр Федеративної Республіки Німеччина оголосили конкурс на створення безпечного місця для користувачів бібліотек. "Це більше пів мільйона гривень, які дали можливість створити таке найпростіше укриття для нашого персоналу і наших користувачів".

укриття
В укритті є вбиральня, бойлер, аптечка. Суспільне Кропивницький

За підрахунками директорки, одночасно в укритті можуть розміститися всі працівники та відвідувачі бібліотеки. Це понад дві сотні людей.

Читайте також

Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області https://u.to/HNf5HA
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок