Кропивницькі фотографи під час фотосесій збирають гроші на дрон для бійців

Кропивницькі фотографи під час фотосесій збирають гроші на дрон для бійців

Кропивницькі фотографи під час фотосесій збирають гроші на дрон для бійців
. Суспільне Кропивницький

Фотографи з Кропивницького організували проєкт "Фотоволонтери", під час якого збирають гроші на дрон. Для цього розігрують благодійні фотосесії. Охочі взяти участь перераховують на рахунок проєкту від 100 гривень. Долучилися 27 фотографів, розповів координатор проєкту Олександр Крючков.

Ідея проєкту виникла після терористичного акту в Дніпрі, каже Олександр Крючков. Він з дружиною, яка також фотографка, шукали шляхи збору грошей для військових. "Ми сиділи й думали, що просто діяти в соцмережах через коменти й лайки недостатньо. Треба якась активна позиція. Дрони – це річ, яка не тільки рятує життя, а й допомагає звільняти території. Один коштує 2049 доларів США".

Тетяна Павліченко дев’ять років фотографує дітей, яким не виповнилося року. Створює їм різноманітні образи. Каже, з повномасштабним вторгненням робота змінилася. "Ідеться вже більше про почуття, – каже фотографиня. – Не знаєш, чи будуть в дитини ще якісь фотографії. Тому знімаєш якнайбільше. Я дуже вдячна нашим захисникам, що я можу працювати у своєму місті, займатися своєю роботою і завдяки цій роботі донатити й допомагати іншим".

Кропивничанка запрошує на фотографування тих, хто зробив найбільший внесок. На цій фотосесії це родина Чубків. "Це в нас не перша зустріч, – розповідає Тетяна Павліченко. – тому я розумію, які в мене батьки. Вони спокійні й відповідальні стосовно дитини. І малюк в них теж спокійний".

Взяти участь в акції запропонувала дружина Юлія Чубко. "Я побачила в сторіз Тетяни, що буде розіграш фотосесії за донат. Зрозуміла, що це гарна ініціатива. Чому б не приєднатися? Взяли участь і в розіграші, і в тому, щоб зібрати на дрон. Я поспілкувалася з чоловіком і вирішила, що треба ще трошки додати, щоб справді був найбільший донат. Тому ми додали ще 10 тисяч гривень і разом вийшло 11 тисяч".

Кропивницькі фотографи під час фотосесій збирають гроші на дрон для бійців
Фотосесія родини Чубко. Суспільне Кропивницький

Андрій Чубко каже: це не перша допомога Збройним силам. "Ми це не афішуємо, але завжди допомагаємо. У мене два товариші на війні. Мій співробітник і кум зараз теж воює. З перших днів ми купували каски, бо їх просто не було. Останнє, що ми купили, це був тепловізор".

Зі слів координатора проєкту Олександра Крючкова, за два тижні фотосесій зібрали 33 тисячі гривень.

Керівник благодійного фонду "Планета" Олександр Шевченко каже, немає ділянок фронту, де не потрібні дрони. Гроші від фотопроєкту долучать, щоб виконати замовлення бійців. "Найбільш актуальні запити від військових – це дрони, пікапи й тактична медицина. Від благодійного фонду "Планета" ми запустили збір на 18 дронів на загальну суму майже 5 мільйонів гривень. Тому що дрони, яких зараз потребують наші військові фахівці в аеророзвідці, коштують великі гроші. Стартова ціна від 8 до 15 тисяч доларів за один".

Читайте також

  • Виготовляє для усіх охочих цифрові портрети. 10-річний айтівець з Кіровоградщини донатить гроші на ЗСУ
  • Зупиняють, щоб нагодувати й подякувати. Жителі Кіровоградщини безплатно годують військових у придорожньому кафе
  • У Кропивницькому за допомогою скетчингу вчаться позбуватися тривоги та страхів через війну
Повідомляйте про події з життя вашого міста чи селища у Кіровоградській області http://surl.li/evtwt
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері, Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок