Зменшення порушень на 40% і новий "рекорд". У МВС розповіли про другу добу автофіксації

Зменшення порушень на 40% і новий "рекорд". У МВС розповіли про другу добу автофіксації

Зменшення порушень на 40% і новий "рекорд". У МВС розповіли про другу добу автофіксації
. Фото ілюстративне/УНІАН

За другу добу роботи системи автоматичної фотовідеофіксації кількість порушень правил дорожнього руху зменшилася на 40% у Києві, тоді як антирекордсменом став водій, який їхав зі швидкістю 210 км/год по трасі Київ-Харків.

"Станом на 18:00 сьогодні системою автофіксації зареєстровано 34 176 порушень швидкісного режиму. Вчора на ту саму годину було 57 880 подій. Тобто вже за один день маємо зниження кількості порушень майже 40%. Кияни швидко звикають не перевищувати швидкість на дорогах!" — повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у своєму Twitter.

Як додав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, антирекордсменом 2 червня став Porsche Cayenne, водій якого промчав зі швидкістю 210 км/год по трасі Київ-Харків.

"Заслужений штраф у 510 гривень буде спрямовано власнику цього авто за місцем реєстрації в місто Полтаву. А може бути, і не один", — написав Геращенко.

За його словами, ще одним антирекордом стали 11 порушень за день, які вчинив один водій. Заступник голови МВС також додав, що кількість фактів перевищення швидкості зменшилася на 40%.

Що відомо

  • З 1 червня на дорогах в Україні розпочала роботу система автоматичної фотовідеофіксації порушень дорожнього руху.
  • За даними МВС, у першу хвилину роботи системи фіксації порушень ПДР було зафіксовано перевищення швидкості в Києві.
  • За 17 годин роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху зафіксувала у Києві понад 35 тисяч порушень, а рекордне перевищення швидкості сягнуло 208 кілометрів на годину.
  • Рішення про запуск автоматичної фіксації порушень ПДР в уряді погодили у травні 2020 року.
  • За словами очільника МВС Арсена Авакова, по країні планують встановити близько 700 систем автоматичної фотовідеофіксації порушень дорожнього руху.
  • Фактом порушення є перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів більш ніж на 20 км/год (2 км/год — додатковий бонус на похибку вимірювального приладу "Каскад".
На початок