Допомога постраждалим. На Миколаївщині підписали меморандум про взаєморозуміння

Допомога постраждалим. На Миколаївщині підписали меморандум про взаєморозуміння

Допомога постраждалим. На Миколаївщині підписали меморандум про взаєморозуміння
Начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім та генеральна секретарка Данської Ради у справах біженців Шарлотта Сленте підпсують меморандум, 31 січня 2023 рік. Фото: Миколаївська ОВА

Начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та генеральна секретарка Данської Ради у справах біженців Шарлотта Сленте 31 січня підписали меморандум про взаєморозуміння. Співпраця передбачає надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та населенню, яке постраждало від війни.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА.

Меморандум передбачає забезпечення гідних умов проживання внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок війни, надання психосоціальної підтримки та грошової допомоги, посилення соціального захисту тощо.

"Відповідно до меморандуму сторони співпрацюватимуть й у напрямку гуманітарного розмінування та допомоги людям, які постраждали від мін та вибухонебезпечних предметів", — повідомили в обласній адміністрації.

Допомога постраждалим. Миколаївщина та Данська рада у справах біженців підписали Меморандум про взаєморозуміння
Делегація представництва Данської Ради у справах біженців в Україні на чолі з генсекретаркою Шарлоттою Слента. Фото: Миколаївська ОВА

За словами Віталія Кіма, підписання документа має принести ефективні результати та розширить можливості співпраці. Зокрема щодо важливості Миколаївської області, повернення бізнесу й збільшення робочих місць у регіоні.

Генеральна секретарка Данської Ради у справах біженців Шарлотта Сленте сказала, що Данія продовжить сприяти відновленню області та запровадить ефективні механізми співпраці у сфері допомоги внутрішньо переміщеним особам та постраждалому населенню.

Станом на перше лютого 2023 року Данська рада у справах біженців передала для Миколаївщини 100 тисяч квадратних метрів ОСБ-листів, 83 насоси для водних станцій та 50 водоочисних станцій.

Що відомо

  • 7 вересня 2022 року розпочав роботу Офіс відновлення Миколаївщини. Першим кроком стало створення дорожньої карти та погодження її з представниками Королівства Данії.
  • Представники влади Миколаєва та області Олександр Сєнкевич, Ганна Замазєєва та Віталій Кім 20 серпня 2022 року зустрілися з міністром у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінгом Меллером Мортенсоном. Обговорили майбутню співпрацю та відбудову міста Миколаєва і області після чисельних пошкоджень російською армією.
  • Данія виділить Україні 600 мільйонів данських крон (понад 87 млн доларів) на озброєння та долучиться до післявоєнної відбудови Миколаєва, який постраждав від бомбардувань Росії.
  • З жовтня 2022 року реалізується проєкт "МикоМрії", який створений Українсько-данським молодіжним домом та Українською академією лідерства за сприяння Управління молоді та спорту Миколаївської міської ради. У безкоштовному навчанні беруть участь миколаївці віком від 16-ти до 20 років.
  • Миколаївщина отримає кошти на відновлення комунальної інфраструктури від уряду Данії.
  • 13 січня 2023 року до Миколаєва прибули представники нового уряду Данії. Міністр у справах міжнародного розвитку Данії особисто приїхав подивитися на руйнування міста внаслідок обстрілів російськими військами.
  • У межах шефства над Миколаєвом уряд Данія облаштував індивідуальний тепловий пункт, який обладнано установкою для очищення та роздачі води.

Читайте також

Вночі російські війська обстріляли Очаківську громаду на Миколаївщині з артилерії

Кінбурнський півострів на Миколаївщині залишається в "сірій" зоні — речниця Сил оборони півдня Гуменюк

У державну власність повернули майже 50 гектарів лісу на Миколаївщині

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок