Делегація з Данії відвідала Миколаїв. Про що говорили

Делегація з Данії відвідала Миколаїв. Про що говорили

Делегація з Данії відвідала Миколаїв. Про що говорили
. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

13 січня до Миколаєва прибули представники нового уряду Данії. Міністр у справах міжнародного розвитку Данії особисто приїхав подивитися на руйнування міста внаслідок обстрілів російськими військами. Ден Йоргенсен виділив головні напрямки допомоги Данії Миколаєву.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного Єлизавета Кротик.

"Першочергова допомога — це те, що стосується першочергових цілей та нагальних потреб. Це опалення, очистка води, відновлення будинків до того стану, аби люди могли в них жити. Військова допомога — це зовсім інше. Зараз це забезпечення саме нагальних потреб", — сказав Ден Йоргенсен.

Делегація з Данії відвідала Миколаїв. Про що говорили
Ден Йоргенсен. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

Уряд Данії в першу чергу зацікавлений у розвитку бізнесу, розповідає міський голова Сєнкевич, аби створювалися робочі місця і миколаївці поверталися до міста.

"Дуже важливо, що після виборів в Данії, обраний новий кабінет міністрів і новий міністр розвитку прибув до Миколаєва. Сьогодні працюємо над стратегічними речами, які стосуються розробки генерального плану, новітніми проєктами. Це соціальні об’єкти, це школи, об’єкти, які дозволять надавати медичні послуги миколаївцям, тобто повернення нормального цивільного довоєнного життя. Інші проєкти — це проєкти сталого розвитку, очищення води, водопостачання. Усі вони зацікавленні в питаннях інвестицій", — розповів мер Олександр Сєнкевич.

Під час зустрічі обговорили напрямки співпраці.

Делегація з Данії відвідала Миколаїв. Про що говорили
Керівництво Миколаївської області та Миколаєва: Віталій Кім, Ганна Замазєєва, Олександр Сєнкевич. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

"Агропромисловий комплекс, портова інфраструктура, важка промисловість та суднобудівництво — це лише невелика частина напрямків, за якими ми можемо вигідно співпрацювати з данським урядом та бізнесом", — повідомила голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва в Телеграм-каналі.

У Миколаєва та області, каже Замазєєва, є величезний потенціал.

"Ми всі — Віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков, начальник ОВА Віталій Кім, міський голова Олександр Сєнкевич, представники бізнесу — всі, хто були на зустрічі з делегацією Королівства Данії, переконані в успішності нашого задуму", — написала Ганна Замазєєва.

Що відомо

  • 7 вересня розпочав роботу Офіс відновлення Миколаївщини. Першим кроком стало створення дорожньої карти та погодження її з представниками Королівства Данії.
  • Представники влади Миколаєва та області Олександр Сєнкевич, Ганна Замазєєва та Віталій Кім 20 серпня зустрілися з міністром у справах міжнародного розвитку Данії Флеммінгом Меллером Мортенсоном. Обговорили майбутню співпрацю та відбудову міста Миколаєва і області після чисельних пошкоджень російською армією.
  • Данія виділить Україні 600 мільйонів данських крон (понад 87 млн доларів) на озброєння та долучиться до післявоєнної відбудови Миколаєва, який постраждав від бомбардувань Росії.
  • З жовтня 2022 року реалізується проєкт "МикоМрії", який створений Українсько-данським молодіжним домом та Українською академією лідерства за сприяння Управління молоді та спорту Миколаївської міської ради. У безкоштовному навчанні беруть участь миколаївці віком від 16-ти до 20 років.
  • Миколаївщина отримає кошти на відновлення комунальної інфраструктури від уряду Данії.

Читайте також

Спірна послуга. На Миколаївщині люди отримують платіжки за транспортування газу

У селі Прибузьке, що на Миколаївщині, почали відновлювати електропостачання

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок