"Це сумна історія нашої країни". Кропивничанин збирає марки України часів воєнного стану

"Це сумна історія нашої країни". Кропивничанин збирає марки України часів воєнного стану

Ексклюзивно
"Це сумна історія нашої країни". Кропивничанин збирає марки України часів воєнного стану
. Суспільне: Кропивницький

У пам'ять про події у війні, яку почала Росія проти України 24 лютого 2022 року, кропивничанин Олег Капустін зібрав усі марки випущені "Укрпоштою" в умовах воєнного стану. Чоловік вважає, цьогорічні марки — це сумна історія нашої країни.

Всього за минулий рік "Укрпошта" випустила 17 марок, 11 з них — на тему війни.

В колекції Олега Капустіна є 11 марок на тему війни. Він їх складає в альбом, який називається клясер, його подарувала дружина.

Марку "Русскій воєнний корабель іді…" "Укрпошта" випустила першою під час воєнного стану. Її почали продавати у квітні. Автор — художник Борис Грох. Фраза "Русскій воєнний корабель…" — це відповідь українських військових з острова Зміїний на погрози російського крейсера "Москва" та пропозицію здатися у перший день вторгнення в Україну 24 лютого.

Олег Капустін говорить, ця марка його улюблена: "Мені подобається малюнок, і кольори дуже класно підібрані. В одній із партій, яка вийшла, філателісти знайшли помилку друку, на одній із марок. Цю помилку назвали "Капля крові". Ця марка вже стала рідкісною. Є багато колекціонерів, які саме помилки колекціонують".

Поштова марка "Русскій воєнний корабль... ВСЬО!" – це продовження марки "Русскій воєнний корабль, іді ...". Її випустили у травні з нагоди 40-го дня від знищення крейсера "Москва".

Окрім марок чоловік збирає і конверти до них. До Дня захисника України 14 жовтня презентували поштовий блок "Слава Збройним Силам України". Це шість марок, присвячених воїнам різних родів військ. Малюнки до марок та конверту створив художник Антон Хрупін.

Марка "Херсон – це Україна", присвячена звільненню міста від російської окупації, яка тривала понад вісім місяців. Остання марка на тему розв'язаної Росією війни проти України торік була новорічно-різдвяна "Роз’єднані війною". Малюнок на марці створила 11-класниця з Миколаєва Валерія Михайлова, а листівку до неї – художник з міста Олександрія Кіровоградської області Олександр Охапкін.

Олег Капустін вважає, що після перемоги України, марки воєнного часу не стануть менш популярними тому, що це історія. "Це сумна історія для нашої країни, для людей і дивлячись на них ми будемо згадувати події, які були у цей час".

Всього в колекції Олега Капустіна вісім тисяч марок. Їх чоловік збирає п’ять років.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок