У кропивницькому "Банку речей" одяг переселенцям дають безкоштовно. Які умови та чого потребують найбільше

У кропивницькому "Банку речей" одяг переселенцям дають безкоштовно. Які умови та чого потребують найбільше

У кропивницькому "Банку речей" одяг переселенцям дають безкоштовно. Які умови та чого потребують найбільше
. Суспільне Кропивницький

Куртки, теплий одяг, взуття та дитячий одяг найчастіше просять переселенці, які проживають у Кропивницькому. Про це розповіла керівниця громадської організації "Банк речей" Олена Глініста. Речі дають безкоштовно, за наявності довідки переселенця. Суспільне дізнавалось, чого нині бракує найбільше.

Речі, які принесли кропивничани, безкоштовно віддають тим, хто потребує. Найбільше, зі слів Олени Гліністої, переселенці просять куртки, теплий одяг і дитячі речі: "Куртки ми тримаємо у підсобному приміщенні, виносимо їх саме переселенцям. Вони приміряють. Якщо не підходить, заносимо назад, щоб віддати людині, яка потребує".

Оксана Коломоєць пів року тому приїхала у Кропивницький з тимчасово окупованої частини Запорізької області. У "Банку речей" обрала одяг для доньки: "Багато не беремо. Речі, що нам не підходять, повертаємо".

Юлія Шаповалова – переселенка з Запоріжжя. Шукала для себе теплу куртку: "Дитячий одяг тут брала і постільну білизну. Тому що заїхали в порожню квартиру, там нічого не було".

Переселенка з Херсона Олена взяла куртки собі та доньці: "Їхали з однією сумкою і котами. Чекаю звільнення Херсона, буду їхати додому. Якщо там все буде ціле, то з радістю поверну речі, які тут брали. Можливо, ще комусь згодяться".

За дві години видають до пів сотні теплих речей, сказала керівниця громадської організації. Найбільша потреба – у теплих куртках і взутті без підборів, ковдрах, подушках, постільній білизні. Час від часу, з її слів, питають про килими й приладдя для кухні: "Просимо довідку переселенця, видаємо. А тих, хто приносить речі, просимо приносити їх чистими, підписаними, бажано. Якщо є час, просимо розфасувати, підписати. Це спрощує роботу".

Приймають та видають речі двічі на тиждень – у вівторок та четвер. Адреса "Банку речей": вулиця Полтавська, 81.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок