На Кіровоградщині 700 родин переселенців отримали продуктові набори

На Кіровоградщині 700 родин переселенців отримали продуктові набори

На Кіровоградщині 700 родин переселенців отримали продуктові набори
. Фото: Суспільне Кропивницький

Сімсот родин переселенців, які оселились на Кіровоградщині, отримали продуктові набори. Гуманітарну допомогу привезли дві громадські організації. Що отримали люди і що їм вдалось пережити, розповіли Суспільному.

У черзі на реєстрацію за отриманням продуктових наборів у Кропивницькому стояла 72-річна Любов Посохова з Донецької області. Згадуючи дім, жінка плакала.

"Я з Бахмута Донецької області. Місто зруйноване на 90 відсотків. Повертатися немає куди. У наш п'ятиповерховий будинок влучили два снаряди. Я не знаю, що залишилось від мого житла, зв’язку немає. Живу на квартирі, плачу три тисячі, плюс комунальні послуги".

Гумдопомга
фото Суспільне Кропивницький

На Кіровоградщині 700 родин переселенців отримали продуктові набори
Суспільне Кропивницький

У черзі стояли Людмила і Віктор Ларіонови. Двічі переселенці. У квітні тікали від війни з Харківщини. У 2014 покинули дім у Горлівці Донецької області.

"Мені сказали, краще не вертайся, бо ти "бандера", "укрофашист" і вже є у розстрільних списках, – говорить Віктор Ларіонов. – Нині для мене найголовнішим є перемога і повернення додому".

Отримати гуманітарну допомогу прийшла з онуком Світлана Грідіна. "Я з міста Олешки Херсонської області, це поряд з Антонівським мостом. Я, мої чоловік, донька та онук приїхали у Кропивницький 4 травня. Самі вибирались, було дуже важко. І під снарядами стояли, і в полі ночували".

Гумдопомга
фото Суспільне Кропивницький

Пів тисячі продуктових наборів підготувала для переселенців громадська організація "ВПО України", говорить її співзасновник Сергій Козир.

"Ми працюємо з 24 лютого, створили цю громадську організацію на базі благодійного фонду "За Луганщину". Наше основне завдання – це допомога не тільки переселенцям України, а й усім людям, які постраждали від війни".

Дві сотні наборів – від громадської організації "Мирне місто". "Організацію створили після початку повномасштабного російського вторгнення, – сказав співзасновник Олег Вітюгов. – Наша діяльність спрямована на допомогу в першу чергу силам оборони – ЗСУ, нацполіції, нацгвардії. Другий напрямок нашої роботи – гуманітарний, для цивільного населення".

За словами співорганізаторів акції, роздавати продуктові набори переселенцям в області планують щомісяця.

Читайте також

  • Учасники руху "Творчі волонтери" з Кропивницького за сім місяців зібрали один мільйон гривень.
  • Кропивничани долучились до встановлення світового рекорду з ліплення вареників.
  • Понад 300 роботодавців з Кіровоградщини отримали компенсацію за працевлаштування переселенців.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок