Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із Путіним

Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із Путіним

Доповнено
Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із Путіним
. Володимир Зеленський, президент України. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про неможливість проведення переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним. Про це йдеться на сайті глави держави.

Йдеться про Указ президента про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 вересня “Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності”.

Документ датований 30 вересня і набирає чинності з дня його опублікування.

30 вересня, враховуючи результати засідання Ставки Верховного Головнокомандувача та заслухавши членів РНБО, Рада національної безпеки і оборони України вирішила:

  1. Констатувати неможливість проведення переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.
  2. Схвалити текст Спільного звернення президента України, голови Верховної ради України та прем’єр-міністра України до Організації Північноатлантичного договору.
  3. Кабінету Міністрів України доручили підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України. Щоб довести оборонний потенціал України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії РФ.
  4. В умовах ескалації з боку Російської Федерації уряд має забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.
  5. Верховній Раді України рекомендовано прискорити ухвалення законопроєктів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку Російської Федерації.

Що кажуть у Кремлі

Після указу президента України Володимира Зеленського, який затвердив рішення Ради нацбезпеки та оборони про відмову від переговорів з Росією за президента Володимира Путіна, Москві залишається чекати або зміни позиції нинішнього глави держави, або майбутнього президента України. Про це заявив представник Кремля Дмитро Пєсков, пише РБК.

"Щоб вести переговори, потрібні дві сторони... Тепер чекатимемо або зміни позиції нинішнього президента, або, можливо, дочекаємось майбутнього президента України, який змінить свою позицію", — сказав Пєсков.

Що відомо

  • У Росії у вівторок, 4 жовтня, Рада Федерації одноголосно ратифікувала так звані "договори" про входження "ДНР", "ЛНР", Запорізької та Херсонської областей до складу Росії.
  • Президент України Володимир Зеленський 30 вересня провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.
  • 30 вересня президент Росії Володимир Путін підписав "укази" про визнання Херсонської та Запорізької областей "незалежними територіями".
  • На тимчасово окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочались, а 27 вересня завершились, псевдореферендуми про приєднання до РФ.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Командири "Азовсталі" з рідними, звільнення сіл на Харківщині та Херсонщині, Ілон Маск і Росія. 223-й день війни. Онлайн

"Ми готові до діалогу з Росією, але з іншим президентом" — Зеленський

На початок