Папа Римський вважає "божевіллям" натяки на застосування ядерної зброї в Україні

Папа Римський вважає "божевіллям" натяки на застосування ядерної зброї в Україні

Папа Римський вважає "божевіллям" натяки на застосування ядерної зброї в Україні
. Папа Римський Франциск під час зустрічі з паломниками 18 вересня 2022 року, фото: Getty Images

Папа Римський, виступаючи перед вірянами на площі Святого Петра у Ватикані під час щотижневої загальної аудієнції, назвав натяки на застосування ядерної зброї "божевіллям".

Водночас як передає CNN, під час виступу Папа не згадав конкретно Росію або Путіна.

"Ця трагічна війна підводить нас до того, що деякі люди думають про ядерну зброю, це безумство", — заявив Папа Франциск.

Що відомо

  • За час повномасштабного вторгнення РФ в Україну Папу Римського кілька разів критикували за дії чи слова щодо війни. Спочатку Франциск сказав, що біженців з України у світі приймають краще, ніж з інших країн.
  • Перед католицьким Великоднем у Ватикані вирішили організувати символічне примирення українців і росіян. Під час хресної дороги в Колізеї хрест мали нести українка і росіянка. Ідея зустріла бурхливе обурення в суспільстві та серед вірян, а також українських дипломатів.
  • 24 серпня Папа Римський Франциск заявив, що дочка кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дарія, яку підірвали у Підмосков'ї є "невинною жертвою війни". Посол України у Ватикані Андрій Юраш заявив про розчарування словами понтифіка.
  • 25 серпня Міністерство закордонних справ України запросило апостольського нунція в Україні архиєпископа Вісвалдаса Кулбокаса, щоб висловити йому розчарування словами Папи Римського Франциска про смерть дочки кремлівського ідеолога Олександра Дугіна Дарії.
  • 30 серпня Ватикан відреагував на критику Папи Римського Франциска, через його слова про вбивство дочки російського пропагандиста Олександра Дугіна — Дарії. там наголосили, що слова Папи слід трактувати, як голос цінностей, а не політичну позицію.

Читайте також

Псевдореферендуми, звернення Путіна, Україна в ООН. 210-й день війни. Онлайн

На початок