"Бажання перемогти буде найбільше". Тренер збірної України з волейболу про підготовку до другого матчу на ЧС-2022

"Бажання перемогти буде найбільше". Тренер збірної України з волейболу про підготовку до другого матчу на ЧС-2022

Ексклюзивно
"Бажання перемогти буде найбільше". Тренер збірної України з волейболу про підготовку до другого матчу на ЧС-2022
. CEV

Ексклюзивний коментар тренера збірної України з волейболом перед другим матчем на ЧС-2022.

Збірна України з волейболу розпочала виступи на чемпіонаті світу-2022. Перший за 24 роки матч на світовій першості закінчився для українців поразкою у грі проти Сербії з рахунком 0:3.

Читайте також: Україна зіграла на ЧС з волейболу уперше за 24 роки: емоції від гри, коментарі та підтримка фанів. Репортаж з Катовіце

За підсумками перших матчів лідерами у групі України йдуть Сербія та Туніс, який переміг Пуерто-Рико у стартовому поєдинку. І вже у другому турі українські волейболісти зіграють центральний матч за проміжне друге місце в групі - проти Тунісу.

Після поразки проти Сербії головний тренер збірної України з волейболу Угіс Крастіньш відзначав, що команда "трохи перегоріла" у стартовому матчі. І відзначав, що після цього результату Україна налаштовуватиметься саме на гру проти Тунісу.

Читайте також: "Трохи перегоріли". Тренер України з волейболу Крастіньш - про старт на ЧС-2022 та "втрачений" перший сет з Сербією

У день матчу проти тунісців Крастіньш дав ексклюзивний коментар Суспільне Спорт. У ньому він розповів, що варто очікувати від суперника, а також про відновлення команди після гри з Сербією.

  • Про збірну Тунісу
"Це дуже серйозна команда. Недарма на 15-му місці у світовому рейтингу. Команда зіграна, технічна. Дуже швидко грають із четвертої зони. Добре, що ми грали проти Мексики, яка також дуже швидко грає. Тому в нас є поняття, як проти такої команди грати. Налаштовуємося на серйозну боротьбу".

"[У збірній Тунісу] задіюють гравців із третьої зони. Є два діагональних, тому якщо в одного гра не йде, то міняють на іншого. А тренер - видно, що італієць - намагається грати в системний волейбол. Тому там все в порядку".

  • Про підготовку до Тунісу

"Дивилися не лише першу гру, а й кілька попередніх. Готуємося дуже серйозно. Інформації в нас вдосталь".

  • Про відновлення після матчу проти Сербії

"Провели двоє зборів, дивилися відео, щоб зрозуміти, як діє суперник. Вчора було тренування. Тому все добре. На таких форумах, як чемпіонат світу чи чемпіонат Європи, зони комфорту немає. Тут завжди буде щось не так. До цього треба звикати і грати".

  • Про моральний стан команди перед Тунісом
"Мандражу мабуть не буде. Гадаю, що бажання перемогти буде найбільше".

Група А. Турнірна таблиця

  1. Туніс - 1 перемога (1 матч), 3 очки, 3:0 (різниця сетів)
  2. Сербія - 1 (1), 3 (3:0)
  3. Україна - 0 (1), 0 (0:3)
  4. Пуерто-Рико 0 (1), 0 (0:3)

Що відомо про збірну Тунісу

  • В оновленому світовому рейтингу збірних Туніс посідає 14-е місце.
  • Туніс ставав чемпіоном останніх трьох чемпіонатів Африки з волейболу.
  • Туніс ушосте поспіль грає на чемпіонаті світу з волейболу. У грі проти Пуерто-Рико тунісці здобули першу перемогу з 2006 року на світових першостях.

Що далі

  • Понеділок, 29 серпня, 21:30. Україна - Туніс.
На початок