"Трохи перегоріли". Тренер України з волейболу Крастіньш - про старт на ЧС-2022 та "втрачений" перший сет з Сербією

"Трохи перегоріли". Тренер України з волейболу Крастіньш - про старт на ЧС-2022 та "втрачений" перший сет з Сербією

Ексклюзивно
"Трохи перегоріли". Тренер України з волейболу Крастіньш - про старт на ЧС-2022 та "втрачений" перший сет з Сербією
. FIVB

Ексклюзивний коментар головного тренера збірної України з волейболу для Суспільне Спорт.

Збірна України провела перший за 24 роки матч на чемпіонаті світу з волейболу. У стартовій грі українці зустрілися проти фаворита на перемогу у групі - команди Сербії.

Українські волейболісти закінчили матч проти Сербії поразкою у трьох сетах. Хоча були близькими до того, щоб перемогти бодай в одному: вже у першій партії, виграючи 23:20 та 24:22 "синьо-жовті" не реалізували сетболи та дозволили сербам вирвати перемогу.

Відео матчу Україна - Сербія

Після матчу головний тренер збірної України з волейболу Угіс Крастіньш дав ексклюзивний коментар журналістам Суспільне Спорт щодо результату та гри у стартовій зустрічі на чемпіонаті світу-2022.

Крастіньш звернув увагу на настрій команди перед першим поєдинком на чемпіонаті світу-2022. І визнав: гравці "перегоріли" у першому сеті, маючи перевагу над Сербією.

  • Про гру та результат проти Сербії

"Ми готувалися дуже серйозно. У нас із сербами останнім часомУкраїна грала проти Сербії на двох останніх Євро - дві поразки (2:3 за сетами у чвертьфіналі Євро-2019 та 0:3 у групі Євро-2021) виходять такі складні ігри. Вони поки виграють частіше за нас, проте я пишаюся своєю командою. Почали ми не дуже, але потім підняли голову і навіть мали можливість "закрити" першу партію. Те, що у нас там не склалося, - трохи перегоріли. Звісно, хотілося дуже сильно [виграти перший сет], і це відклалося на другу партію. Але і в третій партії, коли програвали, то змогли показати спортивний характер - повернулися в гру та змогли зрівняти рахунок 18:18. Однак і там серби змогли додати трохи.

  • У чому саме Україна поступилася Сербії
"Що варто відзначити: якщо у нападі та за блокуванням ми трималися на одному рівні [з сербами], то вони трохи краще витримали на прийомі, під час подач. Та й під час нестандартних ситуацій виглядали холоднокровнішими. Ось і вся різниця".
  • Про помилки Іллі Ковальова у першому сеті

"Було важливо для будь-кого з гравців. Проте те, що вони "намацали" його [Ковальова] і почали шукати - так буває. Він - молодець, довго тримався. Просто трапилося так, що у нападі йому випала частка [розіграшів] із незручними м'ячами, і він не міг трохи розкритися. Однак нічого страшного, попереду ще турнір, і гадаю, що він себе ще покаже".

"Гра Полуяна та Ковальова? Це моє рішення. У Золотій Євролізі вони себе добре показали, і я вирішив розраховувати на них. Ні, це не пов'язано з тим [що Ковальов грав у Росії]. Коли розпочалася війна, він припинив свій контракт та виїхав з країни. Це не політичне рішення".
  • Про фактор досвіду виступів на чемпіонатах світу

"Звичайно, що у сербів досвіду більше, аніж у нас. Вважаю, що як для першої гри на чемпіонаті світу ми зіграли досить гідно. Команда трималася разом та показала хороший рівень. Наступний матч? Так, будемо налаштовуватися. Тут легких ігор не буває. Те, що ми будемо налаштовуватися та грати у свій найкращий волейбол та вигравати - це факт. Чи бачили гру з Тунісом? У нас є попередні ігри, є учорашній матч. Попереду довга ніч - будемо розбирати".

  • Про травму та відсутність Дмитра Вієцького
"Якби Вієцький перебував у своїх найкращих кондиціях - це факт [що підсилив би]. На жаль, ця травма, яка у нього була взимку - просто не встиг відновитися. Ми його довго тримали в обоймі - увесь травень та липень. Але він знову був змушений припинити тренування. Якби він зміг так само грати з пів ноги, то ми б його узяли, але, на жаль, це було неможливо".

Група А. Турнірна таблиця

  1. Туніс - 1 перемога (1 матч), 3 очки, 3:0 (різниця сетів)
  2. Сербія - 1 (1), 3 (3:0)
  3. Україна - 0 (1), 0 (0:3)
  4. Пуерто-Рико 0 (1), 0 (0:3)

Що далі

  • Понеділок, 29 серпня, 18:30. Сербія - Пуерто-Рико
  • Понеділок, 29 серпня, 21:30. Україна - Туніс
  • Середа, 31 серпня, 18:30. Сербія - Туніс
  • Середа, 31 серпня, 21:30. Україна - Пуерто-Рико

Де дивитися ЧС-2022 з волейболу?

На груповій стадії ЧС-2022 Суспільне покаже повністю матчі групи України. Усі шість поєдинків дивіться на сайті Суспільне Спорт, окрім того матчі збірної України також будуть доступні на Youtube-каналі Суспільне Спорт та регіональних телеканалах Суспільного.

Починаючи зі стадії плей-оф, Суспільне Спорт транслюватиме усі поєдинки чемпіонату світу з волейболу. Стежити за ними ви можете на сайті Суспільне Спорт.

На початок