За півроку з окупованого Криму запустили 750 ракет — Зеленський

За півроку з окупованого Криму запустили 750 ракет — Зеленський

За півроку з окупованого Криму запустили 750 ракет — Зеленський
. Президент Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з 24 лютого Росія запустила з території тимчасово окупованого Криму близько 750 ракет.

Про це він сказав на другому саміті Кримської платформи 23 серпня.

"З 24 лютого з окупованого Криму по наших містах і громадах було запущено 750 різних крилатих ракет. Вони знищили щонайменше сотні цивільних об'єктів: школи, університети, звичайні житлові будинки. І тому відновлення контролю України над півостровом Крим стане найбільшим антивоєнним кроком у Європі", — заявив Зеленський, виступаючи на відкритті саміту.

За його словами, російська окупація перетворила Крим на залежний та депресивний регіон: "На регіон високих парканів, колючих дротів та беззаконня, на зону екологічного лиха та військовий плацдарм для агресії".

23 серпня 2022 року в режимі онлайн стартував саміт Кримської платформи. Перша установча зустріч відбулась рік тому. Головне питання саміту — деокупація півострова.

Під час відкриття саміту, Володимир Зеленський розповів, що Кримська платформа розпочинає роботу за двома новими напрямками — правовим та економічним. Президент зазначив, що Кримська платформа має продовжитись восени 2022 року в офлайн-форматі.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 181. Текстовий онлайн

На початок